Ікра з польських грибів до столу і на зиму
На 1 кг польських грибів (можна взяти суміш польських та білих, підберезників, бабок): 2 ріпчасті цибулини, 1 зубчик часнику, півтори столові ложки солі, 1 чайна ложка цукру, 2-3 столові ложки олії, зелень кропу та петрушки, яблучний оцет або лимонний сік - на власний смак.
1. Гриби переберіть, почистіть, якщо завеликі, розріжте на половинки й ретельно помийте.
2. Складіть у велику каструлю, залийте склянкою води, додайте сіль. Готуйте на слабкому вогні, знімаючи піну, не менше 30 хвилин. Готові гриби вийміть з відвару шумівкою і старанно подрібніть ножем або у блендері.
3. Цибулю наріжте кубиками або півкільцями, поріжте тонко зубчик заснику й обсмажте в олії до золотавого кольору. Не перепаліть! Якщо треба, додатково подрібніть і змішайте з грибами.
4. У грибну ікру додайте на власний смак подрібнену зелень кропу і петрушки. Влийте оцет або лимонний сік (з розрахунку 1 десертна ложка на одну півлітрову банку ікри, можна менше або більше). Вирівняйте смак, додавши чайну ложку цукру, можна додати дрібку солі й чорного меленого перцю - але зовсім небагато. Добре все перемішайте.
5. Якщо готуєте грибну ікру на зиму - розкладіть її у стерилізовані банки. Прикрийте банки стерилізованими кришками й стерилізуйте у воді при слабкому кипінні або у духовці при температурі 100 градусів не менше 45 хвилин. Закатайте, охолодіть при кімнатній температурі, зберігайте в холодильнику.
Які гриби слід класти рівнянам у кошик?
Секрети від пані Галі.
- Готову грибну ікру (без додавання оцту) можна заморозити невеликими порціями, а потім використовувати як начинку до вареників, зраз, пісних голубців, млинців, пиріжків і навіть домашньої піци. - А ще це чудовий напівфабрикат для приготування різноманітних супів та підлив.
- Якщо подрібнити ікру у блендері - вийде чудовий грибний паштет.
- Якщо хочете посилити грибний аромат ікри - під час приготування додайте кілька чайних ложок товчених або мелених сушених білих грибів.
Фото: supercook.ru
Інші рецепти на зиму:
Три рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук

на зиму, бутерброди, закуска, польські гриби, грибна ікра, рецепт
Український комік, родом з Рівненщини, розповів як схуд на 54 кілограми

Відомий український комік Володимир Жогло, який родом з Млинова, поділився вражаючою історією власного схуднення.
переглядів: 231
Рівнян попереджають про новий вид шахрайства

Поліція Рівненщини розповідає про вид шахрайства, коли постраждалим рекомендують нібито "покращити свій мобільний зв'язок".
переглядів: 172
Як військовим оформити заповіт і довіреність без нотаріуса

В умовах воєнного стану військові не завжди мають змогу звернутися до нотаріуса. У таких випадках Закон дозволяє посвідчувати правочини в особливому порядку.
переглядів: 156
Командир взводу «Да Вінчі» Іван Швая: шлях добровольців та уроки війни

У цьому інтерв’ю командир взводу Іван Швая розповість про бойовий шлях батальйону, особливості добровольчого руху, виклики війни та те, як українські воїни формують майбутнє країни на полі бою. Це історія мужності, братерства та незламної віри в перемогу.
переглядів: 374
"Життя на рівні, я їду в Рівне" - відомий прозаїк та поет написав вірш про наше місто

Василь Зима знаний не тільки як телеведучий, але також як поет та прозаїк.
переглядів: 341