Ми у Facebook
28.09.2014, 10:43

У Свято-Покровському соборі Рівного проповідує священик, який перейшов з Московського патріархату в Київський

Протоієрей Віталій Ейсмонт раніше служив на Житомирщині.
Під час Божественної літургії у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного 28 вересня, яку очолив архієпископ Рівненський та Острозький УПЦ КП Іларіон, проповідь вірянам проголосив священослужитель, який перейшов до Київського патріархату з Московського - протоієрей Віталій Ейсмонт.

Патріарх Філарет - про відповідальність перед Богом за отримані від Нього таланти

- Раніше протоієрей Віталій ніс службу Господу в одній із парафій УПЦ Московського патріархату на Житомирщині, - розповів OGO.ua клірик Свято-Покровського кафедрального собору міста Рівне протоієрей Миколай Капітула. - Вирішив перейти до Київського патріархату. Як бачимо, не лише громади віруючих переходять нині з УПЦ МП до УПЦ КП, а й священослужителі. За свій вибір протоієрей Віталій зазнав гонінь, як і мученики, яких вшановує церква і яких згадуємо на богослужіннях, але саме така поведінка є прикладом сповідництва, до якого свята церква закликає вірян.



У Рівному жінка зцілилась від раку біля чудотворної ікони

Нагадаємо, що впродовж останніх місяців на Рівненщині зафіксовано декілька випадків переходу громади віруючих УПЦ МП під юрисдикцію УПЦ КП. Зокрема, повідомлялось про перехід до УПЦ КП громад віруючих сіл Острів та Солонів Радивилівського, Рачин Дубенського та Ходоси Рівненського районів. Найсвіжіший за часом такий випадок - перехід громади віруючих до УПЦ КП у селі М'ятин Гощанського району.

Рівненщина: ще одна громада віруючих перейшла з Московського патріархату до Київського





На правах реклами