Ми у Facebook
28.09.2014, 10:34

У Рівному жінка зцілилась від раку біля чудотворної ікони

У Рівному продовжують фіксувати випадки зцілення хворих біля чудотворної ікони Одигітрії Дорогобузької у Свято-Покровському кафедральному соборі.
- Нещодавно жінка, вклонившись іконі Одигітрії Дорогобузької, зцілилась від тяжкої хвороби - раку легень. До того вона де тільки не була, зокрема і в Києво-Печерській лаврі, але саме у Свято-Покровському соборі, біля чудотворної ікони Одигітрії Дорогобузької, вона отримала від Господа дар зцілення, - розповів OGO.ua клірик Свято-Покровського собору протоієрей Миколай Капітула. - На знак подяки жінка повісила на спеціальний ланцюжок біля ікони свій кулончик - це древня традиція приносити дари чудотворним іконам, які ми перейняли від греків.

5 чудотворних ікон Рівненщини

Нагадаємо, що на початку липня 2013 року, у рівненському Свято-Покровському кафедральному соборі замироточила ікона Божої Матері «Одигітрія Дорогобузька». Священослужителі зазначають, що ікона почала мироточити після того, як до собору привезли мощі новопредставленого святого - преподобного Меркурія, ігумена Бригинського. Раніше ікона була у нижньому храмі, а після мироточення її залишили у верхньому храмі. Відтоді священослужителі Свято-Покровського собору періодично фіксують випадку зцілення вірян, які вклонились чудотворній іконі. Зокрема, за словами протоієрея Миколая Капітули, прихожанки храму розповідали про випадки зцілення від безпліддя.





Патріарх Філарет - про відповідальність перед Богом за отримані від нього таланти

- Ми повинні памятати, що для Бога немає нічого неможливого, - коментує протоієрей Миколай Капітула. - Якщо він землю і небо створив, що йому зцілити нас?.. Але Господь часто випробовує нас на віру. Дуже часто ми приходимо до храму, не маючи міцної вірі в душі, але при цьому молимось перед мощами чи іконами і ледь не вимагаємо: Господи, дай нам те, і те... А потрібно просити, благати Господа зі смиренням, і найголовніше - мати в серці віру, адже недарма у Святому Письмі сказано: по вірі вашій буде дано вам. Просячи Бога з вірою в душі, ми маємо можливість отримати подвійне зцілення - і тілесне, і душевне, ще більше зміцнившись у своїй вірі в Господа.





На правах реклами