Ми у Facebook
01.10.2014, 10:17

Із 1 жовтня паспорти видаватимуть тільки у центрах адміністративних послуг

Міграційній службі буде заборонено видавати паспорт громадянина України, реєструвати і знімати з реєстрації місця проживання.
Із 1 жовтня 2014 року окремі послуги, які надаються підрозділами міграційної служби, будуть надаватися виключно через утворені місцевими державними адміністраціями центри надання адміністративних послуг.

Це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. №523-р, повідомляє Державна міграційна служба.

Зокрема, мова йде про такі послуги:
- оформлення та видача паспорта громадянина України, у тому числі у зв’язку зі зміною прізвища та замість пошкодженого, втраченого або викраденого;
- вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку;
- реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання та місця перебування особи;
- видача довідки про реєстрацію місця проживання та місця перебування.

Відповідно до п. 3.8 розпорядження, підрозділам міграційної служби із 1 жовтня заборонено приймати заяви суб’єктів звернень (у тому числі тих, що надійшли поштою) щодо адміністративних послуг, які надаються через центри їх надання, видачі суб’єктам звернень оформлених результатів надання адміністративних послуг або рішення про відмову в їх наданні, - йдеться у повідомленні на офіційному сайті ДМС України www.dmsu.gov.ua.

Інформацію про місце знаходження центрів надання адміністративних послуг можна отримати у місцевих державних адміністраціях або у підрозділах міграційної служби.

Сайт Центру надання адміністративних послуг у м. Рівному





На правах реклами