П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Варення з яблук з ваніллю та корицею за три прийоми
На 2 кг яблук: 1 кг цукру, 1 пакетик ванільного цукру або 1 стручок натуральної ванілі, 1 паличка кориці, пів чайної ложки лимонної кислоти.
1. Яблука помийте, почистіть, наріжте на акуратні часточки.
2. Викладіть у посуд, в якому будете варити варення, пересипаючи цукром-піском. Залишіть на ніч, щоб яблука пустили сік.
3. Поставте на плиту і варіть приблизно 20-30 хвилин. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Повторіть ще два рази.
4. Коли варення майже готове (крапелька не розпливається на холодному блюдечку) - додайте корицю, ваніль і лимонну кислоту.
5. Гаряче варення розкладіть у стерилізовані банки й герметично закупорте.
Терті яблука з корицею
На 3 кг яблук: 1 кг цукру, 2-3 столові ложки свіжо змеленої кориці.
1. Яблука помийте, почистіть, натріть на буряковій тертці. Покладіть у посуд, де будете варити.
2. Додайте цукор. Перемішайте. Почекайте 10 хвилин, зоб яблука пустили сік. Нічого страшного, якщо маса потемніє.
3. Поставте на вогонь. Варіть, перемішуючи, на слабкому вогні, 20 хвилин, поки маса не посвітлішає й не стане напівпрозорою. Наприкінці всипте корицю й перемішайте. Якщо яблучна маса надто кисла – можна досипати на свій смак ще трохи цукру.
4. Викладіть гарячу яблучну масу у стерилізовані банки, герметично закрийте. Зберігайте у сухому прохолодному місці чи холодильнику. Можна подавати на сніданок і десерт, чудова начинка до млинців, пирогів, рулетів та штруделів.
Варення з яблук «П’ятихвилинка через 24 години»
На 1,5 кг яблук кисло-солодких сортів (бажано з жовтою або зеленою тоненькою шкіркою): 1 склянка цукру, 1 пачка ванільного цукру або 1 стручок натуральної ванілі.
1. Нарізані на часточки яблука засипте цукром, струшуючи посуд, щоб яблука рівномірно вкрилися цукром, накрийте кришкою і залиште на 24 години в прохолодному місці, але не в холодильнику. Упродовж цього часу кілька разів перемішайте яблука.
2. Поставте яблука на плиту, доведіть до кипіння, якщо є – зніміть піну. Потім зменшіть нагрів до мінімуму, додайте ваніль або ванілін і варіть яблука протягом 7-10 хвилин.
3. Розкладіть кипляче варення у стерилізовані банки, герметично закупорте.
Світлий конфітюр з яблук та лимона
На 1 кг жовтих яблук кисло-солодких сортів: 1 кг цукру, півсклянки води, 1 лимон (якщо немає лимона – можна використати 1 чайну ложку лимонної кислоти).
1. Яблука помийте, почистіть, наріжте кубиками або часточками (можна подрібнити у кухонному комбайні, потерти на тертці або пропустити через м'ясорубку – кому як зручніше).
2. Зріжте з лимона тонкою стружкою цедру. Зніміть білу шкірку (вона може бути гіркою). Поріжте лимон на кружальця або менші часточки. Вийміть зернятка.
2. Яблука залийте водою, додайте порізаний лимон та цедру (або лимонну кислоту).
3. Варіть, увесь час помішуючи, 30 хвилин.
4. Всипте цукор, перемішайте і варіть на дуже слабкому вогні, час від часу помішуючи, поки маса не стане однорідною і не загусне.
5. Гарячий конфітюр розлийте у простерилізовані сухі банки й герметично закрийте. Зберігайте у сухому прохолодному місці або холодильнику.
Яблучний джем з персиками або сливами у духовці
На 1 кг почищених і нарізаних яблук: 200 г порізаних часточками персиків або слив без кісточок, 1 склянка цукру
1. Яблука змішайте з персиками або сливами, пересипте цукром, викладіть у посуд для запікання.
2. Поставте посуд у нагріту до 160-180 градусів духовку (середній жар).
3. Періодично перемішуйте варення. Варення готове, коли цукор повністю розчиниться, а яблука стануть напівпрозорими.
4. Розкладіть джем у стерилізовані банки і герметично закупорте. Джем з персиками має вийти яскравого жовтого кольору, зі сливами – буде рожевий. Можна приготувати таке варення, додавши жменю почищених волоських горіхів або підсмаженого мигдалю.
ЧИТАТИ ТАКОЖ:
Чотири рецепти шарлотки з яблуками
Фото: tebevkusno.com, alimero.ru

Як відновитися після свят і повернутися до звичного харчування

Після традиційних святкових застіль чимало людей стикаються з неприємними наслідками — відчуттям важкості в шлунку, сонливістю, появою висипань на шкірі, а також зайвими сантиметрами на талії. Причиною таких змін часто стає переїдання, порушення режиму сну та вживання алкоголю.
переглядів: 459
В Україні впроваджують інклюзивний проєкт «Безбар’єрні автошколи» за ініціативи Олени Зеленської

У 2024 році в Україні стартував флагманський проєкт «Безбар’єрні автошколи», який реалізується Міністерством внутрішніх справ у межах національної ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Його мета — забезпечити рівний доступ до навчання в автошколах для людей з інвалідністю.
переглядів: 474
Рівненські велогонщиці вибороли срібло на чемпіонаті України з маунтенбайку

У Львові відбувся чемпіонат України з маунтенбайку, де спортсменки з Рівного гідно представили свою громаду та продемонстрували високий рівень підготовки.
переглядів: 425
Кулінарні ідеї: як оригінально використати залишки паски після свят

Після святкових застіль часто залишається чимало великодньої паски, яку вже не так охоче доїдають. Викидати ж такий запашний хліб – справжній гріх. Пропонуємо вам шість оригінальних та смачних способів перетворити черству паску на нові кулінарні шедеври, які обов'язково припадуть до смаку вашій родині.
переглядів: 427
Як позбутися прищів на спині та сідницях — просто й ефективно

Висипання — це не завжди про обличчя. Часто справжній дискомфорт приховується під одягом: спина, плечі, зона декольте, навіть сідниці. Саме ці ділянки найчастіше потерпають від акне, але чомусь про це майже не говорять. І ще рідше — ефективно вирішують.
переглядів: 788