Ми у Facebook
09.10.2014, 16:08

Місцеві вибори в Україні будуть восени 2015

Але для цього ще треба прийняти пакет законів про децентралізацію - сказав 9 жовтня на зустрічі у Вінниці віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Місцеві вибори в Україні мають пройти восени наступного року, проте при умові прийняття законів, які забезпечать процес децентралізації влади. Про це повідомив, перебуваючи на зустрічі у Вінниці, віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє vn.20minut.ua.

На Рівненщині вважають, що децентралізація збільшить можливості громад

Як уточнив віце-прем'єр, йдеться про внесення змін у Бюджетний та Податковий кодекси України. Цими змінами передбачаються нові підходи до формування бюджетів та запровадження нових податків, які залишатимуться на місцях. У разі прийняття в цьому році відповідних змін, бюджети місцевих рад на 2015 рік формуватимуться уже за новим принципом.

Далі, за словами Володимира Гройсмана, триватиме так званий перехідний період, який має завершитися місцевими виборами. У підготовленій урядом концепції вони заплановані на осінь 2015 року.

Децентралізація влади: як перебудують країну - від облрад до дитсадків

Днями віце-прем'єр України Володимир Гройсман в ефірі каналу "1+1" заявив, що пакет законів про децентралізацію готовий і пленарне засідання Верховної Ради нинішнього скликання його ще може прийняти, інформує Телеканал новин "24".

"Сьогодні 7 проектів законів знаходиться в парламенті, і якщо парламент їх ухвалить, а у цього парламенту ще є така можливість, це дозволить з 1 січня повністю децентралізувати фінанси. У нас є підготовлені зміни до Податкового та Бюджетного кодексів у частині децентралізації та ряд інших законопроектів, які дозволять побудувати регіональну політику, якої в країні не було. Якщо це не буде прийнято в цьому парламенті, переконаний, за підтримки людей в наступному парламенті буде створена реформаторська більшість, яка їх прийме", — зазначив Гройсман.





На правах реклами