Ми у Facebook
13.10.2014, 09:10

На Рівненщині російські спецслужби готують провокації

З достовірних джерел Київська Патріархія отримала інформацію про те, що російськими спецслужбами на свято Покрова Пресвятої Богородиці, 14 жовтня ц.р., готуються численні провокації у Києві та в областях України з метою розпалення релігійної та суспільної ворожнечі.
На цьому наголошується у заяві прес-служби Київської патріархії.

"Під виглядом українських націоналістів та прихильників Київського Патріархату провокаторами готуються напади на Києво-Печерську Лавру та храми Московського Патріархату, - зазначається у заяві. - Вже зараз з різних областей України надходить інформація про розповсюдження листівок нібито від імені українських патріотів та прихильників Київського Патріархату, в яких містяться заклики на Покрову, 14 жовтня, вчинити фізичну розправу з духовенством Московського Патріархату та захоплювати храми УПЦ МП. Наскільки нам відомо, 14 жовтня вищі керівники УПЦ МП планують перебувати закордоном.

На Рівненщині проходить референдум щодо переходу в Київський патріархат

У зв’язку з цим з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Прес-центр Київської Патріархії офіційно заявляє, що Київський Патріархат не причетний до підготовки та можливого вчинення силових дій щодо Києво-Печерської Лаври, храмів та духовенства Московського Патріархату в Україні, не має жодного відношення до виготовлення і розповсюдження листівок із закликами до насильства проти священиків та храмів Московського Патріархату.

Рівненщина: ще одна громада віруючих перейшла з Московського патріархату до Київського

Обрання свята Покрова Пресвятої Богородиці – дня, коли вшановуються українські козаки та повстанці УПА, – в якості дати провокацій, виявлення однакових за змістом листівок у різних областях України (зокрема, у Рівненській та Херсонській областях), свідчить про скоординовану і масштабну підготовку провокації. Її очевидною метою є створення приводу для розгортання в російських ЗМІ та на міжнародній арені чергової хвилі наклепів на Україну і Київський Патріархат, розпалення в українському суспільстві ворожнечі, особливо напередодні парламентських виборів.

Випускниця "Острозької академії" коментує богослужіння зі Свято-Покровського кафедрального собору Рівного

Київський Патріархат вкотре офіційно заявляє про засудження насильства проти духовенства чи храмів Московського Патріархату. Перехід священиків і громад УПЦ МП до Київського Патріархату може відбуватися лише на добровільній основі шляхом волевиявлення самих парафіян – як це передбачено українським законодавством. Антиукраїнська і сепаратистська агітація, яку дозволяють собі вести деякі представники Московського Патріархату в Україні, також повинна зупинятися не шляхом беззаконного насильства, а у визначений законами спосіб.

У Рівному жінка зцілилась від раку біля чудотворної ікони

Тому ми відкидаємо звинувачення на нашу адресу в «захопленні храмів», що останнім часом звучать з боку Московського Патріархату, як безпідставні. Якщо парафіяни якоїсь з громад УПЦ МП мають бажання об’єднатися з Київським Патріархатом – вони це роблять за власним волевиявленням, а наша Церква на їхнє прохання лише допомагає захистити їхнє власне рішення від тиску та провокацій з боку прихильників Московського Патріархату.

У Свято-Покровському соборі Рівного проповідує священик, який перейшов з Московського патріархату в Київський

Закликаємо всіх наших вірних і прихильників в жодному разі не брати участі у підготовці та проведенні насильницьких дій проти духовенства і храмів Московського Патріархату, в тому числі в тих, які плануються агентами російських спецслужб на 14 жовтня. Також закликаємо державну владу звернути увагу на підготовку до цих провокацій та не допустити їхнього втілення в життя".

Патріарх Філарет - про відповідальність перед Богом за отримані від нього таланти

Зазначимо, що на Рівненщині останнім часом почастішали випадки переходу громад віруючих УПЦ МП під юрисдикцію УПЦ КП. Зокрема, повідомлялось про перехід до УПЦ КП громад віруючих сіл Острів та Солонів Радивилівського, Рачин Дубенського, М'ятин Гощанського та Ходоси Рівненського районів. Днями за перехід до УПЦ КП висловилась на місцевому референдумі громада віруючих с.Білогородка Дубенського району. А в неділю, 12 жовтня, референдум щодо переходу громади віруючих з УПЦ МП до УПЦ КП відбувається в с.Повча Дубенського району.

Джерело фото: tsn.ua





На правах реклами