Ми у Facebook
07.11.2014, 11:46

Чоловік не з’явився у військкомат і сів на 2 роки

Сарненський райсуд виніс вирок чоловікові, який ухилився від мобілізації
Чоловік, будучи військовозобов`язаним та придатним до військової служби, 20 серпня 2014 року приблизно о 16 годині 30 хвилин за місцем свого проживання, отримав повістку Сарненського РВК про виклик за призовом на військову службу у Збройні Сили України за частковою мобілізацією, був повідомлений про необхідність з'явитись о 8 годині 21 серпня 2014 року на пункт збору Сарненського військового комісаріату. Однак, без поважних причин він не з`явився, тобто ухилився від призову за мобілізацією, йдеться у вироку суду.

У суді чоловік пояснив, що не пішов, бо не зміг залишити хвору дружину. Однак, вивчивши всі докази і документи, суддя взагалі не знайшов підтвердження того, що чоловік одружений, а дівчина, яка нібито є його дружною, до медиків звернулась аж через місяць після інциденту. Тож суд розцінив такі доказ та заперечення вини обвинуваченого як обрану лінію захисту з метою уникнення від відповідальності.

У підсумку чоловіка було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.336 КК України, і призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки. Але на підставі ст.75 КК України суд звільнив його від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на два роки та з покладенням відповідно до ст. 76 КК України обов`язків : не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально - виконавчої інспекції, повідомляти КВІ про зміну місця проживання, роботи, періодично з`являтись для реєстрації.

Статті по темі:


Рівненщина: солдат продав "наліво" 1000 бойових набоїв


За обстріл українських військових Пореченкову світить 12 років





На правах реклами