Ми у Facebook
09.11.2014, 14:50

Рівненські «бурштинові авторитети» хотіли вбити кандидата в нардепи?

Активістка київського Майдану Світлана Карабут, яка після втечі Януковича охороняла Межигір’я, хотіла стати депутатом Верховної Ради від 156-го округу на Рівненщині.
31 жовтня вона написала в Службу безпеки України заяву про те, що у райцентрі Сарни Рівненської області було вчинено замах на її життя: у ніч на 27 жовтня невідомі особи інсценізували дорожньо-транспортну пригоду і в результаті розбили її авто Subaru Forester. Сама пані Карабут, на щастя, не постраждала, однак вона упевнена, що удар був розрахований саме по ній, і врятувала її лише доля секунди.

Автомобіль залишився на Рівненщині, бо після аварії він не на ходу, а кандидатка повернулася у Київ, де мешкає.

- Я упевнена, що це був замах на моє життя, - сказала кореспондентові Press-Центру пані Світлана, - ДТП спеціально підлаштували. Близько 3-ї години в ніч проти понеділка я на своєму автомобілі їхала на дільницю. У цей час мали везти в окружком протоколи. Збиралася розвернутися, і в цей момент в моє авто врізався старий фургон Renault. Він їхав поза правилами, я це бачила, і упевнена, що удар був розрахований у водійські дверцята, тобто на мене. Але я трохи замешкала перед розворотом, тому вийшло трохи інакше.

Світлана Карабут каже, що міліція на місці ДТП з’явилася так швидко, що вона не встигла її викликати. Миттю «підтягнулися» на автомобілях якісь люди.

- Наскільки я зрозуміла, це були куми-брати водія Renault, - продовжує кандидатка в нардепи. - Здійнявся лемент, всі ці люди, в тому числі й міліціонери, у ДТП звинувачували мене, навіть водійське посвідчення забрали й погрожували забрати автомобіль. Урешті протокол про ДТП таки склали, мені права повернули, а у водія Renault – вилучили. Утім, копію протоколу, з якою я могла б звернутися в страхову компанію, мені чомусь не надали. Авто залишилося у дворі знайомих на Рівненщині, а я повернулася в Київ.

Світлана Карабут каже, що ДТП – не єдиний інцидент, що стався з нею на Рівненщині за час передвиборної кампанії. Вона стверджує, що посилену увагу до себе та своїх помічників відчула за три дні до виборів.

- До мене підходили конкуренти по округу, ніби привітатися, підходили й провокатори. У день тиші, наприклад, просили дати газетку чи будь-що з агітаційних матеріалів, хоча ми й казали, що це заборонено, - продовжує пані Світлана. – А якісь «порадники» казали, щоб ми забиралися геть, і щоб машини свої заховали. І недарма: в суботу, за день до виборів, на авто мого помічника порізали шини. Три дні за нами їздив «хвіст» - після Майдану ми їх навчилися швидко розпізнавати. Спробували тікати, а вони – за нами. У тих краях бурштинокопочі ділять між собою сфери впливу, і депутатом хочуть поставити свою людину.

Свої пригоди на Поліссі Світлана Карабут виклала в заяві в СБУ і просить з’ясувати, хто і чому вчинив на неї замах.

35-річна Світлана Карабут, уродженка Херсонської області, останні років 10 мешкає у Києві, працює директором ТОВ "Компанія "Роял-груп", безпартійна, на вибори висунула себе сама. У 156-му виборчому окрузі вона отримала 1017 голосів виборців, або 1,12%.

Під час революції пані Карабут була активісткою Самооборони. Усю революцію їздила на власному авто, брала участь в охороні Межигір’я після втечі Януковича.

Джерело: [url=http://press-centr.com/ua/news/Rivnenski-burshtinovi-avtoriteti-khotili-vbiti-kandidata-v-nardepi]press-centr.com[/url]





На правах реклами