Ми у Facebook
09.11.2014, 09:17

У Рівному готові боротися з смертельним вірусом Ебола

Рівненськими санітарними службами розроблено протиепідемічні заходи відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я.
Вони в першу чергу спрямовані на попередження завозу і поширення хвороби Ебола на території області. З цією метою попереджено керівника міжнародного аеропорта міста Рівне та працівників держприкордонної служби про впровадження запобіжних заходів у зв’язку із епідситуацією з лихоманки Ебола.

«В Україні не зареєстровано жодного випадку хвороби, викликаної вірусом Ебола (ХВВЕ)», - повідомив головний державний санітарний лікар Рівненської області Олександр Бялковський на засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Разом з тим, на Рівненщині проведено навчання лікарів у випадку виявлення хворого з підозрою на хворобу, спричинену вірусом Ебола. Так, епідеміологів, вірусологів, дезінфекціоністів, бактеріологів навчили як правильно використовувати захисний одяг, відбирати, упаковувати, зберігати та транспортувати клінічні зразки крові. Також персоналу вірусологічних лабораторій придбали протичумні костюми, спеціальні пробірки та одноразові системи для забору крові.

Статті по темі:


У Рівному збільшилася кількість хворих на туберкульоз


На Рівненщині готуються до піку вірусних інфекцій


Рівне готове до епідемії грипу та ГРЗ






На правах реклами