Ми у Facebook
12.11.2014, 09:28

Волонтери з Рівненщини зловили солдатів-мародерів із зони АТО [+Відео]

zdolbuniv.com

Те, що ви побачите, переглянувши відеоматеріал, може шокувати і розчарувати. Проте краще гірка правда, ніж ілюзії. Це відео було зняте в неділю, 9 листопада, зранку на автовокзалі міста Рівного.
Всі обставини події описує zdolbuniv.com:

Передісторія така: волонтери з Кузнєцовська їздили на Схід. Повертаючись, у Краматорську взяли додому «відпускників» з окремого мотопіхотного батальйону (колишня «Горинь»). Справа звична – всі волонтери підвозять хлопців додому. Але цього разу бус зламався, і довелося перевантажувати речі в інший транспортний засіб. Тоді волонтери й побачили, що везуть у відпустку хлопці.

Доставивши бійців до Рівного, зателефонували здолбунівським і рівненським волонтерам. Приїхали Світлана Ніколіна, Вікторія Лех, Вікторія Шинкаренко, Оксана Майструк. Спілкуватися і усвідомлювати побачене було складно. Нова бензопилка, не розпаковані намети і спальники, термобілизна, маскувальна сітка… Та зрештою, все є на відео… Пояснити, куди, кому і навіщо все це добро, зібране людьми по крихті, вони везуть, хлопці не змогли.

Сумніви в тому, чи варто це розміщувати, були, і серйозні. З одного боку, частина людей може зневіритись у необхідності допомоги солдатам. З іншого боку, переважна більшість наших бійців – герої і самовіддані захисники України. А такі «кадри» лише ганьблять армію. Промовчимо – дехто подумає, що так можна. Війна все спише?..

Більшість наших здолбунівських волонтерів вирішила, що відео має бути оприлюднене. Чи зацікавиться ним військова прокуратура, побачимо. До речі, майже всі мішки, торби і сумки були підписані для Любого – одного з бійців батальйону, який зараз у госпіталі. З ним розмовляла телефоном Шинкаренко, будь-яку свою причетність до цих речей він заперечував. Як би там не було, а хтось ці речі пакував, комусь сюди віз. Тому хто конкретно винен у мародерстві, хто організатор і виконавець «схеми» – справа відповідних органів. Ми лише зафіксували те, що відбулось.

Насамкінець зазначимо, що бородатий солдат у формі має прізвище Соловей, і свого часу працював начальником корецької міліції. Так що зганьбив не лише армію, а й своїх попередніх колег.










На правах реклами