Ми у Facebook
13.11.2014, 12:00

У Рівному відкрилась благодійна виставка на підтримку українського війська

Родина автора виставки

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася благодійна виставка «Живопис Михайла Федюри». Кошти від продажу робіт та пожертви відвідувачів виставки підуть на друк православного молитовника для українського війська.
На виставці експонуються ікони, пейзажі, портрети і натюрморти рівненського художника Михайла Федюри. Особливо цікавими є пейзажі рівненських околиць, зображення храмів, замків, сільських краєвидів на фоні природи.

Михайло Остапович Федюра зараз має поважний вік, хворіє, тому не зміг бути присутнім на відкритті виставки. Проте, його друзі розповіли, що художник завжди був небайдужою людиною. Зазнавши в юності переслідувань з боку радянської влади, він зберігав віру у Бога та мав патріотичні переконання. Довгий час розписував православні храми, писав ікони, співав у хорі Свято-Троїцького храму у Басовому Куті.

У теперішній тяжкий для України час проби та міри Михайло Федюра подарував близько сотні своїх робіт у розпорядження благодійної місії «Православне діло» Рівненського православного молодіжного Свято-Софіївського братства з тією метою, щоб вони послужили людям.

Отже, братство разом з музеєм організували виставку, на якій можна буде придбати картини художника та пожертвувати гроші у скриньку,
Всі кошти підуть на друк православного молитовника для українського війська.

У молитовнику окрім власне молитов, містяться розділи про основи віри та практичні духовні поради християнам на війні. Подано там інформацію про те, як охрестити людину при загрозі її життю, коли немає священика, як вислухати сповідь, духовно підтримати і помолитися за помираючого без священика, як поховати тіло християнина чи іновірця без священика. Зі слів воїнів, такий молитовник дуже потрібний нашому війську. Якщо з нами Бог – то хто проти нас?

Картини, які не розпродадуть на виставці, будуть подаровані у закриті відділення психіатричних лікарень, дитячу онкогематологію, сиротинці, а також будуть продаватися спільно з Благодійним фондом «Скарбниця надії» для матеріальної підтримки онкохворих дітей.

Відвідати виставку можна у Рівненському обласному краєзнавчому музеї до 31 грудня 2014 року.

Статті до теми:

У Рівному готують борщові набори для солдатів

Рівнянка з Нової Зеландії одягнула 50 солдатів з Дубенщини

ВІДЕО - Рівненський гурт "ОТ VІNТА" та лірник Андрій Ляшук записали пісню з бійцями "Азову"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ