Ми у Facebook
14.11.2014, 14:24

Жоден рівнянин-учасник АТО не отримав статус учасника бойових дій

Визначати, кому з учасників АТО надавати статус учасника бойових дій, буде спеціальна міжвідомча комісія у Києві. Свою роботу вона досі не розпочала.
Учасників бойових дій визначатимуть у Києві, а посвідчення видаватимуть військові частини, МВС та СБУ, повідомили з Департаменту соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації. Станом на сьогодні статус учасника бойових дій не отримав жоден рівнянин, який воює на сході України.

Документи для міжвідомчої комісії, яка вирішуватиме питання надання статусу учасника бойових дій, надсилатимуть із військових частин, які відправили бійців у зону АТО. Що ж до робітників, які працюють у зоні проведення антитерористичної операції, то документи для їхнього статусу надсилатимуть підприємства, які їх відправили. Самі ж посвідчення для військових видаватимуть у військових частинах, для міліціонерів — в УМВС, для співробітників Служби безпеки України - у СБУ. Посвідчення для робітників видаватимуть в органах соцзахисту.

Між тим, як зазначає rivnepost.rv.ua, відповідна міжвідомча комісія досі не розпочала працювати. Відтак, військові не отримують статус учасника бойових дій, а їхні сім'ї позбавлені прав на пільги.

Статті до теми:

Героям АТО з Рівного виділять земельні ділянки [КАРТА]

Ділянки для учасників АТО у Рівному [CХЕМА ГЕНПЛАНУ, ФОТО]

У Рівному відкрилась благодійна виставка на підтримку українського війська





На правах реклами