Ми у Facebook
17.11.2014, 13:40

Російські канали зняли програму про захоплення церков на Рівненщині [+Відео]

Російські телеканали пильно стежать за подіями в Україні. Рівненщина не стала винятком. Цього разу "Перший канал" зробив програму про те, як в області "націоналісти захоплюють церкви Московського патріархату".
Російські телеканали під своїм "соусом" показують та коментують події в Україні. Так, один з репортажів "Першого каналу" торкнувся і Рівненщини.

Села області, в яких громади висловили бажання відділитися від Московського патріархату, стали головними героями програми "Своими глазами".

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО ПЕРШОГО КАНАЛУ

На початку показали село Ходоси Рівненського району. Акцент зробили на тому, що продемонстрували церкву зі слідами взлому, а також людей, які зі сльозами на очах говорили про захоплення храму.

"Націоналісти взяли штурмом церкву. За останні кілька місяців по всій Україні було захоплено кілька десятків храмів Московського патріархату", - говорить в сюжеті коментатор.

Референдуми ж, які відбувають у селах, називають фіктивними. А дії влади, як такі, що хочуть знищити "істинну православну віру".

Наступний фрагмент програми знято у селі Птича Рівненського району. Демонструють референдум, який називають "Так званим". Сам процес коментують таким чином, що "рішення про перехід храму приймається швидко та непомітно".

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО ПЕРШОГО КАНАЛУ

Ситуацію у селі Рачин для російського телеканалу прокоментував ієрей Андрій Декер, який наголосив, що "храм Московського патріархату без ріщення суду передали "розкольникам".

Насправді ж на OGO.ua можна прочитати про всі події, які відбувалися і відбуваються на Рівненщині. Громади показують своє бажання відділитися від Московського патріархату і шляхом референдуму вирішують спірні питання.


Рівненщина: ще у п'яти селах віруючі хочуть відділитися від Московського патріархату


Патріарх Філарет: «Ми нікого силою у Київський патріархат не заганяємо»

Боротьба між УПЦ КП та УПЦ МП на Рівненщині: референдум, протест та російські телеканали


Рівненський священик УПЦ МП - про відділення громад до УПЦ КП


Крім того, на Рівненщині громади показали бажання до єдності та створення Помісної православної Церкви. 13 листопада 5 очільників релігійних громад підписали Меморандум єдності, яким визнали Росію - агресором та засудили її дії на території України.

Православні конфесії Рівненщини підписали Меморандум про Українську помісну церкву

В УПЦ МП назвали цинічним утворення Помісної Православної церкви на Рівненщині





На правах реклами