Ми у Facebook
22.11.2014, 15:15

Злочинна група на Рівненщині обікрала 17 магазинів

Оперативники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області викрили злочинну групу, яка впродовж двох місяців скоїла 17 крадіжок.
Оперативники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області викрили групу осіб, які упродовж цього року шляхом взлому та пошкодження майна, вчиняли крадіжки з торгівельних об’єктів на території Рівненщини.

— Ми направили до суду об’єднане кримінальне провадження, відкрите за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України відносно організованої групи в кількості 4-х осіб з міжрегіональними зв’язками з числа раніше судимих за злочини корисливо-насильницького характеру, — повідомив заступник начальника УБОЗ УМВС України в Рівненській області Василь Ковальчук. — Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники скоїли 17 крадіжок товарно-матеріальних цінностей з торгівельних об’єктів, розташованих та території Рівненської області.

Учасниками злочинної групи виявилися, справжні «професіонали» своєї справи. Лідером угрупування був раніше судимий за розбій 25-річний рівнянин Богдан. Цьогоріч він організував та очолив злочинну групу, до складу якої залучив 33-річного Олександра, уродженця Донецької області, а нині жителя Рівненського району, який раніше був неодноразово судимим, мешканця Рівного 30-річного Олександра та уродженця і жителя міста Києва — 40-річного Євгена.

Діючи як організатор та керівник організованої злочинної групи, Богдан розробив план злочинної діяльності, який розповів усім учасниками групи. Відповідно злочинного плану і розподілу ролей, учасники групи під його керівництвом підшуковували на території Рівненщини торгівельні об’єкти, з яких вчиняли крадіжки, переміщували викрадені речі до транспортних засобів, якими вони пересувалися та в подальшому збували крадене.

Після збуту викраденого майна лідер особисто розподіляв отримані грошові кошти між членами організованої групи та залишав частину для фінансування її незаконної діяльності.

За період діяльності з 16 лютого до 18 травня 2014 року члени організованої групи вчинили 17 кримінальних правопорушень — незаконних заволодінь чужим майном на території Березнівського, Гощанського, Рівненського, Костопільського районів Рівненської області та міста Рівне на суму понад 120 тисяч гривень.

Нині учасникам угрупування оголошено про підозру. Відносно керівника злочинного угрупування обрано міру запобіжного заходу — застава, 33-річний Олександр утримується під вартою, 30-річний Олександр та 40-річний Євген перебувають під домашнім арештом. Про це повідомляє СЗГ УМВСУ в Рівненській області.

До теми:

Рівненщині: шахраї представляються міліціонерами

Рівне: у супермаркеті на Київській ошукали касирку

Розбійний напад у магазині на Рівненщині





На правах реклами