Ми у Facebook
29.11.2014, 19:23

В Україні масово продають неякісний бензин

В Україні АЗС безкарно продають під виглядом іменитого бензину неякісні продукти.
Про це пише експерт Сергій Сапегін у статті для ZN.UA.

За словами автора, бездіяльність держави призвела до того, що близько третини продажів нафтопродуктів благополучно перебувають в тіні.

"Захопившись адміністративним регулюванням і не дозволяючи трейдерам адекватно реагувати на процеси, що відбуваються на світовому ринку, уряд залишив операторам лише два шляхи для збереження бізнесу - необгрунтоване завищення цін або "оптимізацію" якості нафтопродуктів", - йдеться у статті.

За словами експерта, зараз власники роздрібних мереж масово вивели на ринок "преміальні" нафтопродукти, що дають змогу збільшити виручку на 5-15% завдяки націнці "за якість".

Так, на даний час дві третини українських АЗС пропонують два десятки марок бензину "з ім'ям". При цьому мало хто з трейдерів здатний довести, що споживчі характеристики такого палива виправдовують встановлену для нього націнку.

"Відрізнити за ціною дрібнооптові партії бензину різної якості не можливо. Становище у даному сегменті ускладнюється тим, що відповідно до чинного законодавства власники нафтобаз не зобов'язані мати власні випробувальні лабораторії, через що останні практично зникли по всій системі дрібного опту", - пише Сапегін, якого цитує "Економічна правда".

До теми:

Поради - керування автомобілем в умовах ожеледиці

Що подорожчає через "стрибок" долара

В Україні знову подорожчає бензин





На правах реклами