Ми у Facebook
01.12.2014, 09:10

Як у рівненській міліції півмільйона доларів вкрали [+Відео]

Юрій Мартиненко, перший заступник начальника департаменту внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС, пояснює обставини зникнення кількох мішків бурштину та 80 тисяч доларів готівкою з кабінету рівненського слідчого.
ДИВИТИСЬ ВІДЕО

Мартиненко переконаний, що зловмисники, які обікрали у Рівному слідчого, мали свої джерела в рівненській міліції і «не лише в міліції». Разом із доларовою готівкою, сума крадіжки може становити орієнтовно півмільйона доларів.

130 кілограмів бурштину і 80 тисяч доларів вкрали з кабінету одного зі слідчих Слідчого управління міліції у Рівненській області 26 листопада.

За словами бурштинокопачів із селища Клесів, що на півночі Рівненської області, вартість кілограму бурштину, в залежності від розміру каміння та місця продажу, коливається від 2 до 10 тисяч доларів за кілограм.

Отже, разом із доларовою готівкою, сума крадіжки може становити орієнтовно півмільйона доларів.

Перший заступник начальника департаменту внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС Юрій Мартиненко каже: на його пам’яті, остання крадіжка такого масштабу трапилася 15 років тому. Тоді у Голосіївському районі Києва поцупили 120 тисяч доларів.

За словами Юрія Мартиненка, вже встановлено факт недбалості слідчого, слідчого управління і охорони приміщення УМВС. У понеділок зранку результати перевірки мають бути на столі в міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Весь кабінет слідчого практично весь був заставлений мішками з бурштином», — розповів Юрій Мартиненко.

Ґрати на вікнах були декоративними. Особи злочинців, які обікрали кабінет слідчого, наразі не встановлено. Однак перевіряючий переконаний, що зловмисники мали свої джерела в рівненській міліції і «не лише в міліції».

Про проблему легалізації видобутку бурштину і його «кришування» міліцією, СБУ, прокуратурою та представниками «Сім’ї» Віктора Януковича вже розповідала програма журналістських розслідувань Громадського «Слідство інфо».



До теми:

У Рівному обікрали обласне управління міліції

Рівненщина: затримали автомобіль, водій якого перевозив близько 2 кг бурштину

Джерело відео: канал Громадське Телебачення в You Tube

Джерело інформації: Володимир Торбіч, Антоніна Торбіч, Громадське телебачення.





На правах реклами