Різдвяний піст: Рибне філе у сухарях та горіхах
1. Рибу розморозьте, почистіть, помийте та розробіть на філе - відріжте плавці, хвости, виріжте хребці та акуратно вийміть кісточки. Філе розріжте на порційні шматочки приблизно однакової форми (прямокутники, трикутники, ромби).
2. Покладіть шматочки філе у поліетиленовий пакет, посоліть, поперчіть, посипте борошном. Добре потрусіть пакет, щоб шматочки риби рівномірно вкрилися шаром борошна.
3. Візьміть дві глибокі тарілки. В одну налийте спеціально приготовану суміш, завдяки якій сухарі мають приклеїтись до шматочків риби. Якщо не дотримуєтесь суворо Різдвяного посту - просто збийте виделкою 2 сирі яйця з додаванням щіпки солі. Якщо постите - приготуйте клейку суміш, яка має замінити яйця. Наприклад, залийте 150 г окропу 1 повну столову ложку крохмалю, або 1-2 столові ложки вівсянки швидкого приготування, або 2 столові ложки насіння льону. Почекайте і процідіть. У другу тарілку насипте і перемішайте з тертими горіхами сухарі або тертий батон.
4. Занурюйте посолені-поперчені й обкачані у борошні шматочки рибного філе спочатку в клейку суміш або яйце, а потім у сухарі.
5. Смажте у добре розігрітій олії на середньому вогні з усіх боків до утворення рум`яної скоринки. Сковорідку кришкою не накривайте.
6. Викладіть готові шматочки філе на серветку, щоб увібрала зайвий жир. Подавайте з маринованими огірками, картопляним пюре.
ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Різдвяний піст 2014: харчування без шкоди для здоров’я
Салати з рибою

«Нас благали відчинити двері»: як змінилось читання в Рівному під час війни — інтерв’ю з Ніною Тарковською [+ІНТЕРВ'Ю]

У час, коли все більше людей переходять на електронні книжки та нескінченні стрічки в соцмережах, бібліотека продовжує бути місцем, куди йдуть по сенси, тепло і живе спілкування. Рівняни не просто читають — вони активно повертаються до книг, шукають у бібліотеці простір для натхнення, нових зустрічей і навіть відпочинку. Ніна Тарковська, бібліотекарка першої категорії Рівненської обласної бібліотеки для молоді, розповідає, як змінилися читацькі смаки після початку повномасштабної війни, чому книжки знову стали особистим притулком і чим сучасна бібліотека приваблює людей усіх поколінь.
переглядів: 240
Заміна тренера і пошук граців - «Кардинал-Рівне» оновлюється до старту сезону

Для футзального клубу «Кардинал-Рівне» завершився один із найскладніших сезонів за останні роки. Команда вперше за тривалий період не потрапила до плей-оф чемпіонату Екстраліги, що стало серйозним викликом не лише для гравців, а й для керівництва клубу.
переглядів: 252
Швейна оборона: як рівненські волонтерки шиють адаптивний одяг для поранених бійців

У невеликій майстерні в Рівному не змовкає шум швейних машин. Тут кипить робота: десяток жінок шиють одяг, який не побачиш у звичайних магазинах. Це спеціальний адаптивний одяг для поранених українських військових — труси, футболки, худі, які враховують усі потреби лежачих або поранених бійців.
переглядів: 286
Представники ВООЗ та ЄС відвідали інсультний центр на Рівненщині

На Рівненщині відбулася робоча зустріч із представниками Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні та Делегації Європейського Союзу. Разом із партнерами відвідали Рівненську обласну клінічну лікарню імені Юрія Семенюка, зокрема її інсультний центр.
переглядів: 294
10 років музики у серці міста

Уже цієї неділі, 8 червня, у Рівному стартує ювілейний 10-й фестиваль «Рівне.Літо.Музика». Відкриття відбудеться в парку ім. Тараса Шевченка, початок — о 17:00.
переглядів: 274