Ми у Facebook
04.12.2014, 12:30

Різдвяний піст: Рибне філе у сухарях та горіхах

Під час Різдвяного посту дозволяється їсти рибу, у тому числі смажену на олії. До вашої уваги - вишуканий рецепт пісної страви, який вартий і того, щоб прикрасити святковий стіл.
500 г будь-якої мороженої білої риби (хек, минтай, пангасіус, судак, морський окунь, може бути навіть короп), 100 г мелених білих сухарів (бажано домашніх) або 200 г натертого на тертушці черствого білого батона, борошно для панірування, рафінована олія, сіль, мелений білий перець, 50 г тертих на дрібній тертці волоських горіхів.

1. Рибу розморозьте, почистіть, помийте та розробіть на філе - відріжте плавці, хвости, виріжте хребці та акуратно вийміть кісточки. Філе розріжте на порційні шматочки приблизно однакової форми (прямокутники, трикутники, ромби).

2. Покладіть шматочки філе у поліетиленовий пакет, посоліть, поперчіть, посипте борошном. Добре потрусіть пакет, щоб шматочки риби рівномірно вкрилися шаром борошна.

3. Візьміть дві глибокі тарілки. В одну налийте спеціально приготовану суміш, завдяки якій сухарі мають приклеїтись до шматочків риби. Якщо не дотримуєтесь суворо Різдвяного посту - просто збийте виделкою 2 сирі яйця з додаванням щіпки солі. Якщо постите - приготуйте клейку суміш, яка має замінити яйця. Наприклад, залийте 150 г окропу 1 повну столову ложку крохмалю, або 1-2 столові ложки вівсянки швидкого приготування, або 2 столові ложки насіння льону. Почекайте і процідіть. У другу тарілку насипте і перемішайте з тертими горіхами сухарі або тертий батон.

4. Занурюйте посолені-поперчені й обкачані у борошні шматочки рибного філе спочатку в клейку суміш або яйце, а потім у сухарі.

5. Смажте у добре розігрітій олії на середньому вогні з усіх боків до утворення рум`яної скоринки. Сковорідку кришкою не накривайте.

6. Викладіть готові шматочки філе на серветку, щоб увібрала зайвий жир. Подавайте з маринованими огірками, картопляним пюре.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Різдвяний піст 2014: харчування без шкоди для здоров’я
Салати з рибою





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ