Ми у Facebook
06.12.2014, 13:00

Міському голові Рівного поскаржились на еротичну скульптуру

Міський голова Рівного Володимир Хомко зізнався, що до нього телефонували кілька консервативно налаштованих пенсіонерок, які вважають, що оголеній дамі в центрі міста — не місце. Жінки мали на увазі ковану скульптуру "Даринка", яка встановлена на алеї поблизу парку "Лебединка," на площі Короленка.
Тим часом днями алею прикрасили й друга кована скульптура - гойдалка "Дитячі пустощі". Вона має заввишки 6,5 метра та важить півтори тонни. У серпні на фестивалі ковалів її ще й прикрасили металевими іграшками. Планується, що такі ковані скульптури стоятимуть по всій алеї, аж до обласного краєзнавчого музею.

Згодом сюди перенесуть і ковану скульптуру «Металеве серце», яка нині стоїть під вікнами сесійної зали міськради на вулиці Соборній.

— Ми хочемо зробити наше місто оригінальним, щоб було що показати туристам, - коментує rivnepost.rv.ua організатор ковальського фестивалю "Металеве серце України", учасники якого й виготовили всі ці скульптури, Ніна Крока. - Маленькі скульптури на цій алеї просто загубляться, тому й вирішили ставити масивні. Щороку в січні визначаємо тему ковальського фестивалю, а в серпні майстри над нею працюють. Уже були теми кохання, жінки та дітей. Можливо, наступного літа ковалі візьмуться за філософію і таємниці життя та смерті.

До теми:

ВІДЕО: У центрі Рівного встановлюють нову ковану гойдалку

ФОТО: ІІІ Міжнародний ковальський фестиваль "Металеве серце України"





На правах реклами