Ми у Facebook
15.12.2014, 09:27

Інтернет-шахраї продовжують грабувати жителів Рівненщини

Основний механізм такого виду шахрайств – повідомлення номера своєї банківської картки. А далі все просто – мають ще й ваш номер телефону, і в подальшому з рахунка зникають всі заощадження. Таким чином лише за три доби у Рівненському районі три жінки «подарували» шахраям близько 15 тисяч гривень.
До 55-річної Людмили, жительки села Дерев’яне Рівненського району, зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки одного з українських банків. Шахрай з метою безпеки попросив повідомити йому реквізити банківських карток. Жінка надала всі дані своєї зарплатної та кредитної карток, а також кредитки свого сина. У подальшому з цих карток були зняті грошові кошти на загальну суму 10 тисяч гривень.

Подібна ситуація склалася і у молодої жінки із села Обарів. Олена вирішила продати весільну сукню, і коли невідома особа захотіла її купити, дівчина назвала номер своєї банківської картки, аби покупець міг на неї надіслати кошти. В результаті, зловмисники зняли всі заощадження Олени, а це майже чотири тисячі гривень.

А в селі Великий Житин 22-річна Катерина в соціальній мережі замовила сукню. Ще 14 листопада перерахувала за неї гроші на банківську картку, а товар до цього часу так і не отримала.

— За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, — зазначає керівник Рівненського райвідділу Ігор Денисюк. — Санкція статті передбачає або штраф, або виправні роботи, або обмеження волі на строк до трьох років.

В умовах сьогодення листи у конвертах, шопінг по крамницях та гроші через листоношу вже відійшли в минуле. Але у світі новітніх технологій шахраї теж «не сплять», вони придумують все нові і нові методи обману, аби збагатитися злочинним шляхом. Тому правоохоронці дають декілька порад, аби не потрапити в біду. Ніколи і нікому не повідомляйте даних своєї банківської картки, адже шахраї за допомогою певних, доступних для кожної людини махінацій, можуть легко заволодіти вашими грішми. У крайньому випадку – на рахунку не повинно бути жодних коштів. А ще краще – готівкою, на домашню адресу чи поштове відділення.

Статті по темі:

Рівне: місцеві шахраї одурили італійця на мільйони гривень
Як не стати жертвою мобільних шахраїв [+ПОРАДИ]





На правах реклами