Ми у Facebook
16.12.2014, 22:08

На Рівненщині онук жорстоко вбив бабусю

Місцеві жителі села Любиковичі Сарненського району звернулися до сільського голови і повідомили, що вже тривалий період не бачили сусідку, 78-річну Тамару.
Отримавши 13 грудня повідомлення, слідчо-оперативна група УМВС та Сарненського РВ УМВС виїхала у село Любиковичі. Зайшовши у порожню хату, міліціонери оглянули будинок. У замкненій комірчині виявили труп старенької, в якої мотузкою були зв’язані руки та ноги. На місці правоохоронці встановили, що муміфіковане тіло пенсіонерки пролежало в коморі місяць. Експерти НДЕКЦ при УМВС виявили та вилучили речові докази. Судово-медичний експерт, за результатами розтину, встановив, що смерть могла наступити від загального виснаження організму та зневоднення.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили, що це жахливе діяння скоїв онук бабусі, 30-річний Іван.

До пошуку підозрюваного задіяли майже всіх працівників райвідділу. І вже за кілька годин його знайшли в родича в сусідньому селі.

Під час спілкування правоохоронці з’ясували, що 12 листопада Тамара отримала пенсію. Того дня Іван прийшов до неї напідпитку та вимагав гроші. Пенсіонерка відмовила, втім він забрав примусово з її кишені півтори тисячі, на що старенька обіцяла поскаржитися сільському голові. Аби це не дійшло до нього, внук зв’язав бабусю та закрив у господарчій кімнаті будинку, залишивши напризволяще, а викрадені кошти витратив на випивку. Завітавши до оселі через кілька днів, Іван забрав усі бабусині заощадження, а бабусю так і не відчинив.

Як розповів начальник Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Володимир Міщеня, за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, незаконне позбавлення волі, крадіжку та грабіж було відкрите кримінальне провадження. Наразі Івану оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, судом йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. За вчинення таких дій онукові загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Статті по темі:

На Рівненщині з'ясували, хто і за що вбив пенсіонера
Рівне: подробиці резонансного вбивства батька та бабусі






На правах реклами