Ми у Facebook
04.01.2015, 15:15

Із 1 січня Росія запровадила жорсткі умови для українських заробітчан

Щоб отримати дозвіл на легальну роботу, треба буде отримати патент, медстраховку, а також здати тести на знання мови, історії та законодавства РФ. Поки що залишається в силі в’їзд на територію РФ за внутрішніми паспортами громадянина України.
Громадянам України для перебування на території Російської Федерації після певного терміну з 1 січня 2015 року будуть необхідні дозвільні документи.

Про це повідомив глава Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський в інтерв’ю «Російській газеті», передає Соцпортал.

«З 1 січня вводиться інша система дозвільних документів на роботу. Громадяни України на загальних підставах повинні будуть отримувати патенти для роботи у фізичних і юридичних осіб», - зазначив керівник ФМС.

Він уточнив, що перебування на території Росії без дозвільних документів (патенту на роботу, дозволу на тимчасове проживання та інших) буде можливо 90 днів протягом 180 днів. Це правило встановлене в РФ для всіх безвізових мігрантів.

Ті, хто хоче легально працювати в Росії, отримають дозвільні документи тільки в тому випадку, якщо буде вказана мета приїзду «на роботу».

Крім того, бажаючим офіційно працювати, необхідно буде пройти медогляд і придбати страховий медичний поліс, а також отримати російські довідки про відсутність наркотичної залежності, інфекційних хвороб та ВІЛ. Окремо потрібно надати документ про володіння російською мовою, знання історії і основ законодавства Росії, пише Економічна правда.

Водночас Ромодановський підкреслив, що такі правила не будуть стосуватися тих, хто виїхав з території України вимушено і з об’єктивних причин повернутися не може.

Також він зазначив, що питання в’їзду на територію РФ з України за закордонними паспортами «підвішене». «Українські громадяни поки в’їжджають в Росію за внутрішніми паспортами», - сказав Ромодановський.

Нагадаємо, із 2014 року Росія почала закривати в`їзд на 3-5 років іноземним громадянам, які порушили міграційне законодавство РФ. Всього «у чорні списки» потрапили понад 1,3 млн осіб. За новим законом, з 2015 року, тим, хто перебуває нелегально на території Росії більше року, ФМС закриватиме в`їзд на термін 10 років.

Трудовий патент видається на термін від 1 до 3 місяців, при цьому сплачується авансовий фіксований податок з фізичної особи, який коштує 1000 рублів за місяць, але не більше 3000 рублів разово. Наявність патенту і квитанції про сплату податку є підставою для перебування на території РФ. Якщо термін дії патенту сплив і податок не сплачено, іноземний громадянин має право легально перебувати на території РФ лише 15 діб.


СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У 2015 році жителі Рівненщини почнуть отримувати біометричні паспорти
Собираетесь ехать в Россию? Проверьте, нет ли вас в "черных" списках





На правах реклами