Ми у Facebook
06.01.2015, 22:00

Значення Різдва для сучасної людини [БЛОГИ]

Кожному рано чи пізно трапляються люди, зустріч із якими ділить життя немов би на дві частини - "до" і "після". Для християн світу - а на планеті Земля їх понад 2 мільярди - в усі часи такою людиною був і є Ісус Христос. У дні різдвяних свят поговоримо про значення Різдва для сучасної людини.
Саме від дня народження Ісуса Христа ми ведемо літосчислення - "до Різдва Христового" та "після Різдва Христового". Або, висловлюючись науковою мовою - "до нашої ери" та після "нашої ери". Краще і не скажеш: народження Христа - це початок нової ери в історії людства. Ери, у якій приклад Ісуса, його вчення дає кожному з нас можливість відкрити Божественне начало у собі, ставши Творцем. Як Бог є творцем життя, так і кожен із нас є творцем життя власного, а головне - творцем добра для тих, хто поряд із нами.

Святом Різдва ми відзначаємо не точну в часі історичну дату. Хоча історичність постаті Ісуса Христа не викликає сумнівів, сама дата його народження - у даному випадку, 2013 років тому, є до певної міри умовною.

Звісно, говорячи про значення народження Ісуса Христа для історії людства, можна і варто говорити про вплив християнства на всі сфери людського життя, на розвиток у Європі культури, зокрема, образотворчого мистецтва, архітектури, літератури, музики. Але головна суть цієї події полягає в переоцінці цінностей, у сутності буття як кожної людини зокрема, так і всього людства в цілому.

Читайте далі у блозі "Рівненщина релігійна" на OGO.ua

Різдвяне вітання архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона [+Відео]





На правах реклами