Ми у Facebook
11.01.2015, 07:45

Мешканці Рівненщини та Волині - серед 13 жертв кривавої ДТП у Білорусі [+Фото]

Мертвих і понівечених людей рятувальникам довелося вирізати з мікроавтобуса. Фото СК

Стали відомі подробиці жахливого лобового зіткнення мікроавтобуса з українськими номерами та вантажної фури на автотрасі «Житковичі – Давид – Городок – кордон України)».
Фото СК

Встановлені особи 12 українців, які їхали з Москви додому на новорічні свята і потрапили в страшну аварію під містом Туров Гомельської області.

Як повідомляє портал «Беларусь Сегодня», трагедія сталася 30 грудня о 10.30 ранку.

При зіткненні вантажної фури «Шкода-ЛіАЗ» та «Мерседес-Спринтер» загинули троє пасажирів мікроавтобуса. Серед жертв аварії - мешканка Москви 1965 народження, громадянин України 1993 року народження і ще один українець, дані якого уточнюються (раніше повідомлялося, що це водій "Спринтера", але він вижив).

Фото СК
Фото СК


За попередньою інформацією, вантажна фура під керуванням 34-річного індивідуального підприємця зі Слуцька рухалася по автодорозі «Житковичі - Давид - Городок - кордон України». При повороті наліво водій, не переконавшись у безпеці маневру, виїхав на смугу зустрічного руху. Мікроавтобус, за кермом якого перебував 26-річний житель Рівненської області, буквально влетів у вантажівку.

Удар був такої сили, що загорілася кабіна фури, а трьох постраждалих рятувальники змогли витягнути із зім'ятого салону "Мерседеса" тільки за допомогою спецінструменту.

Мертвих і понівечених людей рятувальникам довелося вирізати з мікроавтобуса. Фото СК
Мертвих і понівечених людей рятувальникам довелося вирізати з мікроавтобуса. Фото СК


Всього в мікроавтобусі з водієм перебувало 13 осіб, з них троє загинули, десять отримали травми різного ступеня тяжкості. Люди їхали з Москви в Західну Україну.

Офіційний представник Гомельського обласного управління Слідчого комітету Марія Кривоногова повідомила:

«На даний момент встановлені паспортні дані всіх постраждалих в ДТП. Це в основному жителі Волинської, Рівненської, а також Хмельницької, Дніпропетровської та Чернігівської областей України. Відносно водія фури, який був відпущений після надання долікарської допомоги, порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 317 «Порушення правил дорожнього руху, що спричинило з необережності смерть двох або більше осіб».

У Житковичську районну лікарню доправили 10 постраждалих. Троє з них опинились у реанімації, у тому числі рівненський водій, ще 7 осіб в хірургії.

Як розповів кореспонденту «Беларусь Сегодня» головний лікар ЦРЛ Костянтин Грамак, 31 грудня було проведено п'ять операцій. Місцевим хірургам допомагали бригади лікарів з Гомеля, Мозиря, Петрикова. Найбільш важких пацієнтів доправили в клініки Гомеля та Мозиря.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У страшній ДТП в Білорусі загинули українці, які повертались з Росії [+Фото]
На Рівненщині перекинувся автомобіль





На правах реклами