Ми у Facebook
14.01.2015, 17:00

Для виїзду за кордон діти повинні мати окремий паспорт

Кабінет Міністрів України прийняв рішення видавати дітям не проїзні документи, а закордонний паспорт терміном дії 4 роки, який відповідає європейським стандартам.
На засіданні уряду 9 січня 2015 прем`єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив про ряд рішень, які стосуються оформлення, термінів видачі громадянам документів України для виїзду за кордон, у тому числі біометричних та всіх інших видів паспортів. Про це повідомив Урядовий портал.

Зокрема прийнято рішення, що тепер, так само як і в країнах-членах Європейського Союзу, дітям будуть видаватися не проїзні документи, а також паспорт терміном дії на 4 роки. "І це відповідає всім відповідним європейським стандартам", - зазначив Арсеній Яценюк.

"Хотів би також окремо зазначити, що всі закордонні паспорти, які зараз є в людей на руках, вони всі чинні, за ними можна їздити, їх не потрібно здавати, їх не потрібно міняти, всі ці паспорти також працюють до того моменту, доки людина не прийме рішення отримати новий біометричний паспорт", - підкреслив прем`єр-міністр.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У скільки обійдеться рівнянам новий біометричний паспорт
До кінця 2015 року автовласники мають поміняти номерні знаки на європейські





На правах реклами