Ми у Facebook
02.03.2025, 09:00

Хрусткі картопляні вафлі: готуємо смакоту за 20 хвилин

Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні вафлі.
Інгредієнти:
- картопля (4-5 шт.),
- борошно (4-5 ст. л.),
- олія рослинна (3 ст. л.),
- сіль, часник (1 зубчик),
- яйце (1 шт.),
- кріп (1 невеликий пучок).

Також вам знадобиться електровафельниця.

Спосіб приготування:
Картоплю промиваємо під проточною водою, чистимо, тремо на дрібній терці або ріжемо на шматочки і перебиваємо до однорідності в блендері.

Потім беремо ще одну миску, віджимаємо невеликими порціями картоплю і перекладаємо її. Сік, що залишився із картоплі, не виливаємо, а поки що відставляємо.

Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес. Кріп (або будь-яку іншу зелень на ваш смак) миємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо кріп якомога дрібніше. Додаємо до картоплі яйце, часник і сіль, все ретельно перемішуємо.

Потім всипаємо борошно і додаємо рослинну олію, знову перемішуємо до однорідності. Зливаємо з картопляного соку рідину, а крохмаль, який утворився на дні, додаємо в картопляне тісто. У самому кінці додаємо в тісто кріп, перемішуємо.

Розігріваємо вафельницу, змащуємо спеціальні решітки для вафель рослинною олією. Викладаємо в них приблизно по 2 ст. л. картопляного тіста, закриваємо кришку і чекаємо приблизно 5-10 хвилин - поки у вафель не з'явиться апетитна рум'яна скоринка.

Перекладаємо готові вафлі на тарілку і чекаємо, поки вони охолонуть. Побавати можна із сметанним соусом.





На правах реклами