02.03.2025, 09:00
Хрусткі картопляні вафлі: готуємо смакоту за 20 хвилин
Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні вафлі.
Інгредієнти:
- картопля (4-5 шт.),
- борошно (4-5 ст. л.),
- олія рослинна (3 ст. л.),
- сіль, часник (1 зубчик),
- яйце (1 шт.),
- кріп (1 невеликий пучок).
Також вам знадобиться електровафельниця.
Спосіб приготування:
Картоплю промиваємо під проточною водою, чистимо, тремо на дрібній терці або ріжемо на шматочки і перебиваємо до однорідності в блендері.
Потім беремо ще одну миску, віджимаємо невеликими порціями картоплю і перекладаємо її. Сік, що залишився із картоплі, не виливаємо, а поки що відставляємо.
Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес. Кріп (або будь-яку іншу зелень на ваш смак) миємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо кріп якомога дрібніше. Додаємо до картоплі яйце, часник і сіль, все ретельно перемішуємо.
Потім всипаємо борошно і додаємо рослинну олію, знову перемішуємо до однорідності. Зливаємо з картопляного соку рідину, а крохмаль, який утворився на дні, додаємо в картопляне тісто. У самому кінці додаємо в тісто кріп, перемішуємо.
Розігріваємо вафельницу, змащуємо спеціальні решітки для вафель рослинною олією. Викладаємо в них приблизно по 2 ст. л. картопляного тіста, закриваємо кришку і чекаємо приблизно 5-10 хвилин - поки у вафель не з'явиться апетитна рум'яна скоринка.
Перекладаємо готові вафлі на тарілку і чекаємо, поки вони охолонуть. Побавати можна із сметанним соусом.
- картопля (4-5 шт.),
- борошно (4-5 ст. л.),
- олія рослинна (3 ст. л.),
- сіль, часник (1 зубчик),
- яйце (1 шт.),
- кріп (1 невеликий пучок).
Також вам знадобиться електровафельниця.
Спосіб приготування:
Картоплю промиваємо під проточною водою, чистимо, тремо на дрібній терці або ріжемо на шматочки і перебиваємо до однорідності в блендері.
Потім беремо ще одну миску, віджимаємо невеликими порціями картоплю і перекладаємо її. Сік, що залишився із картоплі, не виливаємо, а поки що відставляємо.
Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес. Кріп (або будь-яку іншу зелень на ваш смак) миємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо кріп якомога дрібніше. Додаємо до картоплі яйце, часник і сіль, все ретельно перемішуємо.
Потім всипаємо борошно і додаємо рослинну олію, знову перемішуємо до однорідності. Зливаємо з картопляного соку рідину, а крохмаль, який утворився на дні, додаємо в картопляне тісто. У самому кінці додаємо в тісто кріп, перемішуємо.
Розігріваємо вафельницу, змащуємо спеціальні решітки для вафель рослинною олією. Викладаємо в них приблизно по 2 ст. л. картопляного тіста, закриваємо кришку і чекаємо приблизно 5-10 хвилин - поки у вафель не з'явиться апетитна рум'яна скоринка.
Перекладаємо готові вафлі на тарілку і чекаємо, поки вони охолонуть. Побавати можна із сметанним соусом.

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга Науменко Переглядів: 1518Інші статті рубрики:
Астропрогноз на четвер: плітки та кроки вперед

Дізнайтеся, що вам сьогодні підготували зорі.
переглядів: 91
Не можна їсти багато: дієтологи розповіли, як краще вживати м'ясо

М'ясо — важлива складова раціону, адже воно є чудовим джерелом білка, заліза, цинку та вітамінів групи B, що позитивно впливають на здоров'я організму.
переглядів: 145
Як врятувати речі, які пофарбувалися при пранні

Зазвичай із речами, які полиняли ми відразу прощаємося. Але насправді є декілька дієвих способів, як ці речі врятувати.
переглядів: 1007
Куряча грудка запечена в картоплі: рецепт ситної вечері за годину

Це відмінний варіант вечері для всієї родини. Готувати таку страву дуже просто і швидко.
переглядів: 781
На Рівненщині критично бракує крові з негативним резус-фактором

Рівненський обласний центр служби крові оголосив терміновий збір донорської крові. Найбільше потрібна кров усіх груп із негативним резус-фактором.
переглядів: 194