Ми у Facebook
14.01.2015, 20:00

Трагедія під Волновахою сколихнула інтернет-спільноту [+Фото]

Повідомлення про трагедію з пасажирами рейсового автобуса під Волновахою Донецької області сколихнуло інтернет. У мережі з'явився твіттер-шторм JeSuisVolnovakha, до акції "Я - Волноваха" долучилися користувачі Facebook. А рівненський митець Юрій Журавель свої почуття передав у малюнку.
О 14.15 13 січня на Донеччині терористи здійснили обстріл з реактивних систем залпового вогню контрольного пункту "Бугас". Внаслідок вибухів осколки влучили у цивільний автобус, який виїжджав з контрольного пункту, повідомила Прес-служба Держприкордонслужби України. 10 цивільних осіб, що перебували в салоні, загинуло на місці, ще 13 дістали поранення.

За уточненою інформацією Інформаційно-аналітичного центру РНБО, загинуло 12 цивільних осіб, 17 поранені. Також поранений один військовий. Пізніше стало відомо про 13 смерть...

На місці (в салоні автобуса) загинули 10 мирних жителів: 6 жінок та 4 чоловіків. Фото: ВЗГ ГУМВС України<br />
в Донецькій області<br />
На місці (в салоні автобуса) загинули 10 мирних жителів: 6 жінок та 4 чоловіків. Фото: ВЗГ ГУМВС України
в Донецькій області


За даними РНБО, обстріл вівся із РСЗО БМ-21 "Град". У цей час на контрольному пункті "Бугас" поблизу Волновахи перебували ще два автобуси та автомобілів з мирними гомадянами.

Повідомлення про трагедію з з рейсовим автобусом під Волновахою сколихнуло соцмережі. Деякі користувачів Твіттера зауважили, що кількість пасажирів у розстріляному автобусі була такою ж, як і кількість загиблих внаслідок теракту в редакції журналу "Charlie Hebdo" у Парижі. У мережі з'явився твіттер-шторм із хештегом JeSuisVolnovakha. До акції долучилися користувачі мережі Facebook.

За аналогом з акцією на підтримку Франції "Je suis Сharlie", українці викладають фотографії з плакатами на яких написано "Я - Волноваха" або "Je suis Volnovakha". Записи також позначені хештегами: #jesuisvolnovakha, #je_suis_volnovakha та #яєволноваха.

Одним зі перших на трагедію відгукнувся рівненський митець Юрій Журавель.



"Я Волноваха! Я Іловайськ! Я Піски! Я аеропорт! Я Щастя!Я Дебальцеве! Я Донецьк! Я Луганськ! Я Маріуполь! Я Єнакієво! Я Ізварино! Я Савур-могила! ....Я Київ! ...Я Рівне!.....!!!...!!!!...!!!!...!!!" - так він підписав свій новий твір на своїй сторінці у Facebook.

У ніч на 14 січня у Facebook створили подію #JeSuisVolnovakha, яка закликає українців у різних містах 18 січня вийти на мирний марш солідарності через вбивство мирних українських громадян. У Києві марш планується проводити на Майдані Незалежності у неділю о 12:00.





На правах реклами