Ми у Facebook
20.01.2015, 16:15

НБУ запропонував закрити небанківські обмінники

Національний банк запропонував закрити небанківські пункти обміну валют.

Про це заявив перший заступник глави НБУ Олександр Писарук, пише lb.ua.

За його словами, для цього НБУ підготував законопроект "Про внесення змін до декрету Кабміну "Про систему валютного регулювання і валютного контролю". "Зміни у валютному декреті виключають фінансові компанії з генеральної ліцензії на валютні операції", - пояснив він.

Мова йде всього про чотири компанії, сказав Писарук. У матеріалах НБУ вказана тільки "Укрпошта", але, наприклад, у Києві працює також "Фінансова компанія Вікторія", де торгують валютою за курсом на 3 грн вищим, ніж у банках.

За словами Писарука, Україна є одним із лідерів в Європі з покриття обмінними установами. "На 100 тис. населення в Україні 45 банківських обмінних пунктів. Це другий показник у Центральній та Східній Європі після Болгарії, де по 65 обмінних пунктів", - розповів банкір. Тому, вважає він, рішення про закриття небанківських обмінних пунктів не матиме серйозного впливу на ринок.

Нагадаємо, що за офіційного курсу долара близько 15,80 грн в обмінних пунктах банків торгують валютою в районі 16,5 грн, а в небанківських - в районі 20 грн.

Статті по темі:

Все, що рівнянам варто знати про податок на нерухоме майно

Бюджет Рівного за 2014 рік збагатився на 48,3 млн гривень





На правах реклами