Ми у Facebook
25.01.2015, 16:15

"Бурштинові розбірки" на Рівненщині тривають: затримано бурштинокопача, який напав на міліціонерів

Ілюстративне фото

Одного з учасників подій, що відбувалися в урочищі «Гальбин», вдалося затримати.
Нагадаємо, що у селі Федорівка, що на Сарненщині, під час затримання тих, хто незаконно видобуває бурштин, постраждали шість міліціонерів. Правоохоронці звернулися по допомогу до Сарненської центральної лікарні з різними тілесними ушкодженнями.

За цим фактом відкриті кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу, в тому числі — за опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків та спричинення тілесних ушкоджень. Одного з нападників уже затримано.

ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ ПОДІЙ СЗГ УМВС України в Рівненській області


Учора, 21 січня, до чергової частини Сарненського РВ УМВС надійшло повідомлення про те, що в урочищі «Гальбин», неподалік села Федорівка, невідомі особи займаються незаконним видобутком бурштину-сирцю. На місце події виїхали працівники міліції. Коли ж правоохоронці почали вилучати знаряддя видобутку «сонячного каміння», між ними та невідомими виник конфлікт.

Майже 40 осіб перешкоджали міліціонерам виконувати їх службові обов’язки. На зауваження працівників міліції вони не лише не реагували, а й висловлювалися нецензурними словами. Деякі з них, одягнувши балаклави і сподіваючись на те, що уникнуть покарання, нанесли тілесні ушкодження працівникам міліції. Шість правоохоронців звернулися по допомогу до Сарненської центральної лікарні з різними тілесними ушкодженнями.

Як зазначив начальник Сарненського РВ УМВС підполковник міліції Володимир Міщеня, відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування. Правоохоронцями відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та ч. 2 ст. 240 (порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) Кримінального кодексу України.

На даний час встановлені особи, причетні до побиття правоохоронців. Одного з учасників події затримано за підозрою у вчиненні злочинів. Проводяться заходи щодо встановлення місць перебування інших учасників події.


СТАТТІ ДО ТЕМИ:

На Рівненщині знову "бурштинова війна": там били та катували міліціонерів

"Бурштинова війна" на Рівненщині триває: очевидця "розборок" 9 травня намагались вбити [+Відео]

Розбірки року - бурштинові війни на Рівненщині [ВІДЕО]

ВІДЕО: Як у рівненській міліції півмільйона доларів та бурштин вкрали





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ