Ми у Facebook
29.01.2015, 08:58

Порошенко повернув рівненського генерала Воробйова [+Відео]

Генерал-полковник Воробйов рік тому відмовився виконувати наказ Януковича про залучення військ до розгону Майдану, але потрапив під люстрацію у жовтні 2014-го. Тепер військовий, який досить тривалий час у Рівному командував 13-м армійським корпусом, поновлений на посаді першого заступника начальника Генштабу.
Генерал-полковника Геннадія Воробйова повернули до командного складу Генерального штабу Збройних Сил України. Відповідне погодження підписав Президент Петро Порошенко. Про це повідомив офіційний сайт глави держави.

Воробйов підпадав під дію Закону про очищення влади, і тому торік його відсторонили від обов'язків першого заступника начальника Генштабу, повідомляє 5 канал. Однак, після внесення змін до закону, та після того, як за повернення посадовця висловилися кілька досвідчених військових, Президент запропонував Воробйову повернутися на службу.



Геннадій Воробйов у 2002-2003 роках був начальником штабу — першим заступником командувача 13-го армійського корпусу Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

Із 2004 по 2006 рік був командиром 13-го армійського корпусу Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України. Із травня 2006 по листопад 2009 року — перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України.

З 18 листопада 2009 року по 17 січня 2014 року - командувач Сухопутних військ Збройних сил України.

У вересні 2014 був призначений в.о. командувача сил АТО (на час допитів Муженка щодо "Ілловайського котла"). У жовтні 2014 потрапів під дію закону про люстрацію.

Однак, як відомо, саме генерал-полковник Воробйов відмовився виконувати наказ Януковича про залучення військ до розгону Майдану. Проти його звільнення виступили і досвідчені командири, і відомі волонтери, зокрема Тетяна Ричкова.

Днями парламент ухвалив зміни до закону про "Про очищення влади", чим дозволив військовим зберігати їх посади. 28 січня цю поправку підписав Президент.





На правах реклами