Ми у Facebook
07.02.2015, 09:30

Рівняни, переобладнали вантажівку на легковик - сплатіть акцизний податок!

ДПІ у м. Рівному повідомляє, що з набранням 1 січня поточного року чинності Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 № 71-VIII розширено коло платників акцизного податку.
Зокрема, вже з початку 2015 року платниками акцизного податку є особи – власники ввезеного на митну територію України вантажного транспортного засобу, що переобладнується в легковий автомобіль, котрий підлягає обкладенню акцизним податком.

При цьому, об’єктом оподаткування є переобладнання такого ввезеного транспортного засобу, який відповідає товарній позиції УКТЗЕД 8704 (вантажні автомобілі), у легковий автомобіль, який відповідає товарній позиції 8703 (легкові автомобілі) та який, відповідно, підлягає обкладенню акцизним податком.

Датою виникнення податкових зобов’язань є дата видачі документа про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху. Тобто податок має бути фактично сплачений не пізніше дати подання до органів МВС документів про реєстрацію (перереєстрацію) переобладнаного транспортного засобу.

Разом з тим, платники акцизного податку при зверненні до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації переобладнаного вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль зобов'язані пред'явити квитанції або платіжні доручення про сплату податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення.

Крім того, за підсумками місяця, у якому відбулась операція з реєстрації (перереєстрації) переобладнаного автомобіля, платник податку з підакцизних товарів не пізніше 20-го числа місяця, що настає за звітним, зобов’язані подати до органів фіскальної служби податкову декларацію з акцизного податку.

Сплачується акцизний податок за ставками, визначеними в пп.215.3.5¹ п.215.3 ст.215 Податкового кодексу України, які залежать від виду легкового автомобіля, об’єму циліндрів двигуна та строку його використання.

До теми:

Рівне: для власників авто - чотири нових податки з 1 січня

Бізнесу Рівненщини пробачать приховані податки в обмін на 5%

Рівняни платитимуть податок на дорогі автомобілі





На правах реклами