Ми у Facebook
07.02.2015, 18:50

У Рівному покажуть фільм про “донецьких кіборгів”

Саме їхній героїчній боротьбі присвячена стрічка українських режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія, яку презентуватимуть днями у Рівному.
Всі ми затамувавши подихом, із сумом за поразки і гордістю за перемоги, слідкували 242 дні за героїчною обороною донецького летовища. Саме там, у зруйнованому аеропорті під обстрілами ворогів України, народилися справжні герої сьогодення - “кіборги”. Їхній героїчній боротьбі присвячена стрічка українських режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія.

"Добровольці Божої Чоти" - це документальний фільм про оборону донецького летовища "кіборгами". Історія творення української армії, братерства, подвигів і зрад. Історія трусості та героїзму. Історія добровольців, які з вірою у Бога та Україну поклали душу й тіло за нашу свободу.

“Головне бажання - щоб це все закінчилося, але закінчилося успішно для нашої держави. Коли ти посадиш дерево і хочеш, щоб воно швидше почало родити - воно все одно не почне раніше, ніж виросте. Зараз на крові наших хлопців і цивільних людей, мені здається, росте нове молоде посаджене дерево української нації,” - говорить один із героїв фільму, кіборг із позивним “Гатило”.

Фільм показує нам побут “кіборгів” у селищі Піски, а також кадри із найгарячіших точок аеропорту. Зйомки фільму тривали декілька місяців. Творці фільму перебували із оборонцями летовища вдень і вночі, пірнали з ними в саму гущу бойових дій та ділили напругу перед черговим штурмом. Уся ця неймовірна історія сучасності тривалістю 82 хвилини екранного часу і є фільмом Леоніда Кантера та Івана Яснія.

“Із першої години знайомства з цими світлими людьми (“Добровольчий український корпус”) я відчув, що саме про них треба знімати фільм. Терміново зателефонував своєму другові та колезі Івану Яснію, і ми взялися до роботи над фільмом. Знімали кілька місяців. Часом, повертаючись у село Піски, дізнавалися, що вже немає того чи іншого будинку, але найгірше, коли один за одним гинули герої нашого фільму,” - говорить режисер Леонід Кантер.

Презентація фільму “Добровольці Божої Чоти” відбудеться у вівторок 10 лютого о 21:00 в Кінотеатрі Мультиплекс (Рівне, вул.Гагаріна, 51, Кіноцентр Ера). Вхід по доброчинним внескам. Зібрані кошти підуть на розвиток українського кіно. Організатором презентації є Молодіжна платформа Яскраво.

Перед показом фільму у фойє Кінотеатру Мультиплекс відбудеться прес-конференція з творцями фільму. Ви зможете поспілкуватися з режисерами “Добровольців Божої Чоти” Леонідом Кантером та Іваном Яснієм. Початок о 20:30.

Контактна особа: Тимченко Тимур, тел. (098)6342249



До теми:

Рівненський кіборг розповів, як потрапив у полон [ВІДЕО]

ФОТО - ВІДЕО: Зруйнований Донецький аеропорт знятий з безпілотника

Фото "кіборгів", які охороняють Донецький аеропорт





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ