Ми у Facebook
14.02.2015, 10:35

На Рівненщині чоловік погрожував пенсіонерці пістолетом, аби забрати у неї гроші

Погрожуючи предметом, який візуально схожим на пістолет, 33-річний Олексій*, житель міста Острог, відібрав у 68-річної місцевої жительки Галини* 8 000 гривень.
Аби трохи роздобути грошей, Олексій вирішив завітати до своєї знайомої Тамари*, яка нещодавно продала автомобіль. Тож підкріпившись спиртним, чоловік попрямував до Тамари. Однак жінки не виявилося удома, натомість двері відчинила її мати, Галина.

Як повідомляє Острозький МВ УМВС України в Рівненській області, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, який Галина сприйняла як справжній, Олексій увійшов до помешкання. Після нетривалих погроз та образ чоловік почав вимагати у жінки гроші. Перелякана Галина віддала зловмиснику усі свої заощадження, а це вісім тисяч гривень.

Отримавши гроші, Олексій вийшов з квартири, а Галина зателефонувала правоохоронцям. Вже наступного дня Олексія затримали міліціонери.

Відносно Олексія слідчі Острозького МВ УМВС проводять досудове розслідування за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). За такий спосіб заробітку Олексію загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Предмет, яким погрожував чоловік, вилучений та направлений на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Рівненській області, яка й визначить, чи є він вогнепальною зброєю.

Крім того, відносно Олексія обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

*Всі імена змінені з етичних міркувань

Див. також:

У Рівному водій авто врізався в дерево

На Рівненщині юнак намагався повіситись [ФОТО]





На правах реклами