Ми у Facebook
16.02.2015, 12:46

У Рівному вшанували воїнів-афганців

ФОТО - charivne.info

Відбулися заходи з нагоди відзначення 26-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.
Як повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, цьогоріч минає 26 років відтоді, як із Республіки Афганістан вивели війська. Через «афганську» війну пройшли 160 тисяч українських хлопців. Тільки з Рівного у ній взяли участь 1220, а загалом з Рівненщини – 3500 чоловіків.

Аби вшанувати тих, хто пройшов війну, і хто звідти не повернувся, учасники бойових дій, члени сімей загиблих в Афганістані пройшли ходою центром Рівного.

Біля пам’ятного знаку «Загиблим у локальних війнах» відбувся молебень та мітинг-реквієм, у якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук, міський голова Володимир Хомко, ветерани та громадськість. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів.

«Воїни-афганці завжди стояли на передовій, - зазначив Олександр Савчук під час мітингу-реквієму. - Рік тому на Майдані вони також були у перших рядах. Ціною власного життя вони і тепер, у зоні АТО, відстоюють незалежність нашої держави, захищають наше з вами майбутнє».

Потому у Рівненському міському палаці культури «Текстильник» відбувся вечір вшанування та святковий концерт для учасників бойових дій. Найактивніших членів місцевих організацій Української Спілки ветеранів Афганістану нагороджено цінними подарунками та почесними грамотами голови облдержадміністрації.

Довідково: День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено Указом Президента України 11 лютого 2004 року. До того 15 лютого неофіційно відзначалося як річниця завершення виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

Див. також:

Рівне: УПЦ КП та РДГУ підписали угоду про співпрацю [Фото+Відео]

У Рівному відкриють меморіальну дошку загиблому герою Небесної Сотні





На правах реклами