Ми у Facebook
20.02.2015, 11:45

Заступнику голови Рівненської ОДА світить від 5 до 10 років з конфіскацією

Заступник голови Рівненської ОДА Тарас Пустовіт відповідатиме у суді за одержання неправомірної вигоди у сумі 11 тис. доларів США. Заступнику голови Рівненської ОДА світить від 5 до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.
Слідчим відділом прокуратури Рівненської області закінчено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднаної із вимаганням).

Встановлено, що чиновник зажадав та одержав від громадянки грошову винагороду у розмірі 11 тис. дол. США за сприяння у перемозі останньої у конкурсі на право здійснення перевезення пасажирів на приміських та міських внутрішньообласних маршрутах загального користування.

Факт злочинної діяльності було викрито 11.01.2015 прокуратурою спільно з працівниками УСБУ в Рівненській області.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

За результатами розгляду клопотання прокуратури Рівненської області Рівненський міський суд виніс ухвалу про арешт майна заступника голови обласної державної адміністрації, а саме - частини житлового будинку, торгово-офісного центру, аптечного приміщення та земельної ділянки.

Арешт вказаних об’єктів нерухомості застосовано з метою можливої конфіскації майна що, передбачена санкцією статті Кримінального кодексу України, за якою обвинувачується чиновник.

Статті до теми:

10 років за ґратами світить Тарасу Пустовіту у разі підтвердження його вини у отриманні хабара
Голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков - про затримання свого заступника

Про збір коштів на хабар заступнику голови Рівненської ОДА говорили ще в квітні

Затриманий на хабарі заступник голови Рівненської ОДА відверто розповів про свої статки


ВІДЕО: Як зловили на хабарі заступника голови Рівненської ОДА





На правах реклами