Поради рівнянам: три рецепти «протигрипозних» страв з часником
3-5 зубчиків часнику, 1-2 столові ложки оливкової олії (рафінованої соняшникової, вершкового масла), 1 л картопляного відвару, 1 чайна ложка подрібненої петрушки (можна сухої, мороженої), дрібка меленого солодкого червоного перцю або інші улюблені спеції, чорний мелений і запашний перець, сіль, 1 маленький лавровий листок; попередньо підсмажені кубики з білого хліба або батона (можна і з житнього або звичайного сірого хліба).
Нарізаний тонкими пластинками часник злегка підсмажте в олії чи на вершковому маслі - доти, поки з’явиться аромат, додайте зелень. Зніміть з вогню, посипте перцем. Залийте картопляним відваром, який залишився, наприклад, під час приготування картопляного пюре. Посоліть при необхідності, дайте закипіти. Розлийте у порційні чашки. Подавайте з підсмаженими кубиками-грінками та сметаною.
Гарбуз з часником, сиром та горіхами
300 г гарбуза з яскравою, щільною та солодкою м’якоттю (можна замінити 2-3 середніми соковитими морквинами або взяти половину гарбуза, половину - моркви), 3-4 зубчики часнику, 100 г тертого сиру (твердого або плавленого), 1 жменя мелених волоських горіхів, сіль, жирна сметана або майонез.
Моркву почистіть, натріть якомога дрібніше. Змішайте з товченим часником, меленими горіхами, тертим сиром, посоліть, поперчіть, заправте майонезом. Подавайте з картопляним пюре, гарно підходить до вареної курячої грудки.
Сиркові кульки з часником та волоськими горіхами
200 г свіжого кисломолочного сиру (творог), 100 г твердого чи плавленого сиру, 50 г вершкового масла, 1-2 столові ложки сметани або майонезу, 50 г мелених волоських горіхів, 1-2 зубчики часнику, сіль, мелений запашний перець або суміш перців.
Масло розітріть з кисломолочним сиром (творогом), додайте дрібно натертий твердий або плавлений сир (якщо прилипає до тертки - покладіть на якийсь час у морозилку), мелені горіхи та товчений або дрібно нарізаний часник. Масу добре вимішайте, при необхідності додайте сметану чи майонез. Посоліть, збагатіть смак улюбленими спеціями, сформуйте невеликі кульки розміром з волоський горіх, які складіть на плоску тарілку. Зверху можна посипати меленими горіхами, тертим жовтком, паприкою, зеленню петрушки чи подрібненою зеленою цибулею - кому як подобається.

Синоптики зробили попередження для рівнян: чого чекати від погоди завтра

На Рівненщині останні дні червня пройдуть з помірним теплом та нестійкою погодою.
переглядів: 153
Снайперка «Танго»: про шлях від танцювального паркету до передової

У кожної війни є свої обличчя, свої історії, які перевертають уявлення про силу, витривалість і вибір. Однією з таких історій стала доля української жінки з позивним «Танго».
переглядів: 157
Загинув на Запоріжжі: сьогодні Рівне попрощалося з 40-річним Героєм Максимом Борщуком

Сьогодні, 28 червня 2025 року, Рівне в глибокій скорботі попрощалося зі своїм Героєм – 40-річним солдатом Максимом Борщуком. Він віддав своє життя у боротьбі за свободу та незалежність України, загинувши в бою 23 червня на Запорізькому напрямку.
переглядів: 265
Вихідні на Рівненщині: Фестиваль «Молодий борщ» у Гощі та музичний уїк-енд у Рівному

Рівненщина святкує літо. Ці вихідні на Рівненщині обіцяють бути насиченими подіями, що поєднують кулінарну спадщину, родинні традиції та культурні заходи. Гощанська громада прийматиме четвертий щорічний фестиваль «Молодий борщ», а у Рівному продовжиться проєкт «Рівне.Літо.Музика».
переглядів: 345
На Сарненщині родинам полеглих Героїв вручили державні нагороди

Сарненська районна державна адміністрація вшанувала пам'ять захисників України, які віддали своє життя за свободу та незалежність Батьківщини
переглядів: 281