Ми у Facebook
24.02.2015, 18:15

Чи потрібно "запасатися" продуктами? Думки жителів Рівного [ОПИТУВАННЯ]

Фото - www.svoboda.org

Останнім часом все частіше можна побачити, як у супермаркетах просто на очах «тануть» запаси цукру, олії, круп та інших продуктів. Одна із основних причин – здешевлення гривні, постійна нестабільність цін на валюту. Люди бояться, що вартість продуктів буде підвищуватися з такою ж швидкістю, як і вартість долара.
Наразі держава регулює вартість соціальних товарів і поки що націнка не має перевищувати 10% від конкурсної ціни. Осінню минулого року Кабмін мав намір скасувати ці норми, але поки що правило в дії.

У супермаркетах Рівного наразі є обмеження на купівлю продуктів – певна кількість одиниць товару на одну людину.

Віталій, працівник одного з місцевих супермаркетів зазначає, що в останній тиждень дійсно люди почали масово скуповувати продукти. Особливо це стосується цукру та олії. Хоча, зважаючи на попит, магазин навіть знизив ціну на соціальні товари. На думку Віталія, такий ажіотаж навколо продуктів не виправданий.

Ми вирішили розпитати рівнян про те, чи запасаються вони продуктами наперед та чому це роблять.

Олександра: Думаю, що це потрібно робити. Але мені особисто все одно, я живу так, як мені добре. Старші люди, напевно, це все роблять. Молоді думають по-іншому.

Ольга Миколаївна: Я не бачу цього, мені дочка купує продукти. Але наперед ми нічого такого не робимо.

Олена: Розкуповують, бо, мабуть, бояться. Десь там в душі мені, може, теж страшно, що буде далі, але, я вважаю, що на все життя не набереш. У кожного свій вибір, але ми такого не робимо, живемо сьогоднішнім днем.

Наталія: Я просто не роблю цього, бо не маю лишніх грошей. Люди хочуть захиститися хоч на місяць. Долар росте, звісно, що все дорожчає. У мене є в запасі по півкілограма всього, але ми не купуємо багато, воно ж пропаде, зіпсується. На скільки це врятує – невідомо. Мішок крупи не купиш.

Марія Федорівна: У мене грошей нема. Навряд так треба робити. Для чого його збирати, якщо потім у там заведуться черв’яки. На все життя не накупишся. А збирати в хаті не треба. Війна, думаю, до нас не дійде.

Галина Михайлівна: Я сама не закупляю багато продуктів, так як не маю на це коштів. Але часто чую, коли говорять, що треба швидко скуповувати, бо скоро все подорожчає. І не на гривню-дві, а мало не вдвічі.

Наталія: Я в Рівному навчаюсь, а батьки живуть у Житомирській області. Останній тиждень всі говорять про те, що цукор і олія сильно подорожчають. Тому я купувала ці продукти у різних супермаркетах і передавала додому. Як на мене, це правильно, адже ціни ростуть щодня.

Статті по темі:
Ціни на продукти зростуть на 40%?
Рівне: ціни на продукти на місцевих ринках





На правах реклами