Ми у Facebook
25.02.2015, 10:15

Рівненщина: підозрюють лікаря, що за хабар "відмазував" від армії

Заступник головного лікаря медичного закладу підозрюється
в одержанні неправомірної вигоди у сумі 3 тисячі гривень за те, що готував документи, щоб "відмазати" від армії.
24 лютого повідомлено про підозру заступнику головного лікаря одного із закладів охорони здоров’я у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди).

- Встановлено, що посадовець одержав від громадянина 3 тис грн за складання документації, необхідної для встановлення непридатності призовника до строкової військової служби, − розповів прокурор. − Факт злочинної діяльності було задокументовано та припинено у січні 2015 року працівниками прокуратури спільно із співробітниками УМВС України в Рівненській області, - пояснює ситуацію заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчим за погодженням з прокуратурою області внесено до суду клопотання про відсторонення лікаря від посади.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачена відповідальність у виді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі спеціальною конфіскацією.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

На Рівненщині суд покарав лікаря-хабарника


Рівненщина: 36-річного чоловіка смертельно травмували дерев’яні колоди


Завершено досудове розслідування резонансного вбивства рідним сином викладачки НУВГП

Прес-служба прокуратури Рівненської області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ