Ми у Facebook
28.02.2015, 21:35

Голова ОДА проситиме звільнити одного з голів РДА на Рівненщині

vse.rv.ua

Мова йде про голову Костопільської РДа Миколу Желєзного.
Громада району висловила обурення щодо кандидатури новопризначеного голови Костопільщини. Пана Миколу костопільчанка звинуватила у побитті її сина.

Під тиском новопризначений голова РДА написав заяву на звільнення. На цю ситуацію зреагував голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков.

Ось що він написав на своїй сторінці у фейсбук:

Вчорашня ситуація по Костополю. Я почув голос громади Костопільщини і підписав розпорядження про проведення службового розслідування.
Також звернувся до Президента з пропозицією відсторонити Миколу Железного від виконання обов'язків.

Запрошую костопільчанку, яка вчора звинувачувала Железного у побитті її сина до себе в понеділок - почнемо з'ясовувати всі деталі. Прошу активістів дати мені контактний телефон, а краще приїжджайте разом з нею.

Також хай вона одразу напише заяву у міліцію, щоб правоохоронці паралельно почали своє розслідування.

Іще інформую громаду: призначення будь-якого голови райдержадміністрації відбувається таким чином - голова облдержадміністрації подає кандидатуру і після погодження в Кабміні Яценюка голову райдержадміністрації призначає Президент. І звільняє також Президент.

Написана Железним заява направлена в Адміністрацію Президента. Але треба розуміти, що звільнення відбудеться також після погодження з Кабміном.

Якщо Кабмін погодиться і глава держави підпише заяву Железного, то район ще на кілька тижнів чи місяців буде без керівника.
Пройшовши Майдан, я раз і на завжди зрозумів, що немає своїх і чужих, а є наша спільна відповідальність за долю України.

Давайте вести постійний конструктивний діалог. Костопільщина - частина Рівненської області. Тут ми всі з вами живемо, і ВСІ, КОЖЕН з нас, несемо відповідальність за те, що відбувається в області. Від кожного з нас, незалежно від статі, віку і місця роботи залежить те, як житиме село, місто, район, область в цілому. Давайте переходити від криків "Я проти!", до слів: "Я пропоную зробити інакше!". Давайте спільно брати відповідальність за результат. Саме це й буде найвищим проявом патріотизму та громадської активності.


Тепер справа за Кабміном та Президентом.

Не визнали бездіяльність Рівненської обласної ради

Рівняни вийдуть на Майдан, щоб підтримати Надію Савченко





На правах реклами