Ми у Facebook
04.03.2015, 15:30

У Рівному розпочалися футбольні баталії на Меморіалі Молчановського [+Відео]

Чотирнадять команд із Рівного, Рівненського та Гощанського районів стартували у традиційному передсезонному футбольному турнірі, який вже сьомий раз проводиться міською федерацією футболу.
Зважаючи на значну кількість бажаючих долучитися до цих змагань, цьогоріч організатори змушені були відмовитися від колової системи ігор та поділили всіх учасників на дві групи. Переможці груп, у свою чергу, продовжать боротьбу за перемогу на Меморіалі у фінальній пульці, а от «невдахи» першого етапу розіграють між собою місця з сьомого по чотирнадцяте.

Щодо результатів, то у двох стартових турах обидва поєдинки виграли лише три клуби – минулорічний переможець турніру АМАКО із Симонова, що на Гощанщині, «Калина» із Городка, Рівненський район та «Рівес» із Рівного. Утім, зрозуміло, що вся боротьба на Меморіалі ще попереду (переглянути турнірні таблиці).

Результати поєдинків.

1 тур. "Чайка" - "Надія" - 1:2, "Крокус" - "Продторгобладнання" - 3:0, АМАКО - ФК "Тинне" - 4:0, ФК "Верхівськ" - "Вікторія" - 3:2, "Рівес" - ФК "Курозвани" - 5:0, "Калина" - "Горинь" - 3:1

2 тур. "Рівес" - "Надія" - 2:0, ФК "Верхівськ" - "Продторгобладнання" - 0:2, АМАКО - ФК "Курозвани" - 2:0, "Славія" - "Горинь" - 2:0, ФК "Тинне" - ФК "Забороль" - 1:1, "Калина" - "Вікторія" - 3:1


МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У Рівному стартував обласний Меморіал Володимира Шморгуна з футболу
ФК «Малинськ» став переможцем міського Меморіалу Шморгуна
У Рівному стартують обласний Меморіал Шморгуна та міський Меморіал Молчановського

Довідка «ОГО».

Кубок двох футбольних федерацій - Рівненської міської та Рівненської районної – проводиться із весни 2009 року в якості підготовчого турніру до «великого сезону». В 2013 році він отримав офіційну назву - МЕМОРІАЛ ЛЕОНІДА МОЛЧАНОВСЬКОГО.

Леонід Молчановський - народився 9 грудня 1913 року в місті Дубно. Там же почав займатися футболом. На початку 30-х років минулого століття з'явився у складі провідної луцької команди ПКС («Поліційний клуб Спортовий»). Разом із цим колективом вдало виступав у першості Волинського Окружного Союзу Футболу: його команда в 1932 році виборола срібні медалі, а в сезонах 1934 і 1935 років здобувала звання чемпіона. Наприкінці 30-х років Леонід Молчановський грав за команду робітників «Балтик» із польського міста Гдиня. За підрахунками самого Молчановського, який постійно вів записи своїх ігор у щоденнику, він забив до 1937 року майже 400 голів. У 1946 році, демобілізувавшись з армії, Леонід Молчановський продовжив заняття улюбленою справою у Рівному. В якості досвідченого футболіста, він захищав кольори рівненського «Локомотива». Саме Леонід Серафимович Молчановський став тренером новоствореного у 1956 році «Колгоспника», і саме цій людині зобов'язаний своїм становленням рівненський професійний футбол. Зірка однієї із найбільш значимих по­статей рівненського футболу згасла наприкінці XX століття.






На правах реклами