Ми у Facebook
08.03.2015, 10:35

Як зберегти квіти у вазі? [+ПОРАДИ]

Ось і настало улюблене жіноче свято - 8 березня, чоловіки даруватимуть подарунки і, звичайно ж, квіти. А жінки знову опиняться перед вічним питанням - як же зберегти всі ці прекрасні букети? На щастя, продовжити життя зрізаним квітам не так вже й складно.
Підготовка букету
Вибирайте вазу відповідно до розміру букета, щоб стебла квітів не виявилися притиснутими один до одного. Краще наповнювати вазу водою не з-під крану, а використовувати відстояну або фільтровану теплу воду.

Перед тим, як ставити букет у вазу, видаліть нижнє листя зі стебла, а в троянд ще й шипи, щоб уникнути гниття у воді. У троянд чи хризантем гострим ножем зробіть косий зріз на стеблах, щоб збільшити площу вбирання вологи. Цю процедуру потрібно проробляти під водою, щоб бульбашки повітря не закупорювали судини рослинних тканин. Не використовуйте для цього ножиці, щоб не сплющити капіляри. Стебло розщепніть на три- чотири сантиметри і вкладіть в розщіп шматочок сірника - так всмоктування вологи ще більше посилиться.

Шовкова флористика у Рівному

У жоржин усередину стебла налийте воду, а отвір заткніть ватою або шматочком марлі. З гілок бузку та жасміну видаліть все листя і розщепніть кінчик стовбура. У тюльпанів, нарцисів, калл, гладіолусів надріжте нижню частину стебла або зробіть на ньому декілька вертикальних подряпин за допомогою голки. Зрізи калл і гербер обробіть сіллю, а стебла гвоздик опустіть на декілька секунд у спирт.



Дезінфекція та підкормка
Квіти у вазі найбільше страждають від бурхливого розвитку бактерій у воді. Різні способи дезінфекції уповільнюють цей процес. Покладіть у воду шматочки деревного вугілля, срібну монетку, як це робили в старовину, або ж додайте пральний порошок на кінчику ножа, аспірин, цукор з оцтом, стрептоцид. З цією ж метою можна злегка підсолити воду у вазі з квітами (одна чайна ложка кухонної солі на літр води).
Щоб підгодувати квіти у вазі, зазвичай використовують цукор. Особливо це допомагає тюльпанам, гвоздикам, нарцисам. Крім того, у квіткових магазинах продаються спеціальні добавки для продовження життя квітів. До їх складу вже входять всі необхідні дезінфікуючі речовини і поживні елементи.



Як розмістити букет
Квіти повинні стояти в світлому приміщенні, уникаючи прямих сонячних променів. Також небажано, щоб у кімнаті були протяги. Важливу роль відіграє і температура в приміщенні: в більш прохолодному кліматі квіти зберігаються краще.

Солодкі букети в подарунок

Троянди, гвоздики, орхідеї, лілії, нарциси, маки, конвалії слід ставити у вази окремо від інших квітів, тоді вони збережуться довше. Гілочки ж герані, туї, маренки навпаки допомагають зберегти квіти свіжими. Не ставте вазу поряд із місцем, де зберігаються фрукти: плоди виділяють газ етилен, який прискорює процес гниття.

Щоб квіти стояли довше
Щоб продовжити життя букета, регулярно міняйте воду, обполіскуйте стінки вази і промивайте стебла квітів. Витягнувши букет з вази, підріжте стебла на сантиметр, тримаючи їх під струменем води, і тільки потім знову ставте у свіжу воду. Щоб зелень квітів залишалася свіжою, час від часу оббризкуйте її з пульверизатора. Періодично видаляйте старі зав’ялі чи засохлі квітки.

Існує й екстрений метод допомоги квітам: на кілька секунд опустіть стебла в окріп. Гаряча вода розширить капіляри і активізує процеси життєдіяльності.

Посмішка дня
Ранок. 8 березня. Чоловік - дружині:
- Люба, чого б ти хотіла на 8 березня?
Дружина:
- Hy, любий, я б хотіла щось для моїх тоненьких пальчиків, для моєї довгої шиї, і для моїх рожевих вyшок.
Чоловік думає::
- Ага! МИЛО!

Фото з сайтів: flora2000.ru, dndz.com.ua, www.liatris-flower.ru





На правах реклами