Ми у Facebook
14.03.2015, 13:45

Учні Млинова відвідали Францію з науковою місією

Наприкінці лютого четверо учнів з Млинова відвідали наукову конференцію у Франції на тему «Моря та океани, між обіцянками та загрозами».
Троє гімназистів Млинівської гімназії Василь Дубінчин, Андрій Місюрин, Валерія Яворська та учень Млинівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Назарій Приступа разом із вчителем французької мови Млинівської гуманітарної гімназії Світланою Гасяк взяли участь у конференції франкомовної моделі ООН, яку втретє проводив навчальний заклад Externat Notre Dame міста Гренобль (Франція).

Така поїздка стала можливою завдяки партнерству між Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та французькою асоціацією AGIR (м. Гренобль), яке триває вже більше десяти років. Завдяки україно-французькій співпраці волонтери з Гренобля приїздять до шкіл Рівненської області з метою підняття інтересу до вивчення французької мови в учнів, збагачення дидактично-методичного багажу вчителів. А цьогоріч учні Млинова мали чудову нагоду відвідати Францію з науковою місією, адже участь у конференції франкомовної моделі ООН передбачає саме науковий підхід.

У Гренобльській моделі ООН, як і в інших, свій Генеральний секретар, його заступники, Голова Генеральної Асамблеї. Працювало 7 комітетів (комітет із роззброєння та міжнародної безпеки, комітет з міжнародного права, комітети з питань довкілля, проблем Арктики, комітет з економічних та соціальних питань), а також Рада Безпеки та Міжнародний суд. Основною мовою конференції була французька, але працювали також англомовний та іспаномовний комітети.

Делегати, а це близько 400 чоловік, із 17 навчальних закладів Франції, Іспанії, Нідерландів, Туреччини та України зібрались, щоб обговорити питання, які об’єднувались темою «Моря та океани, між обіцянками та загрозами», а саме: підняття рівня океану, експлуатація морських ресурсів, морська безпека, територіальні конфлікти, зміна клімату, стан довкілля та інші.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Див. також:

Роздуми рівнянки про Шевченка і війну на Сході

Історії зцілення від чудотворної ікони, що прибуде до Рівного

У Рівному щомісяця звершуватимуть нічний хресний хід





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ