Ми у Facebook
18.03.2015, 16:50

Освітяни МЕГУ здобули золоту нагороду за міжнародні проекти

Днями у столиці відбулась вже шоста міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти-2015». У представницькому форумі взяв участь і добре відомий рівнянам Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука.
Експозиція освітян з МЕГУ здобула не лише високі оцінки відвідувачів, але й золоту медаль виставки – за міжнародну співпрацю. Про особливості виставки і не лише, ми спілкувалися з проректором МЕГУ з інформаційного забезпечення та інноваційних технологій навчання Андрієм Ясінським.

Хто виступив організатором виставки та яка її мета?

Виставка «Сучасні заклади освіти» відбулась вже в шосте, а її ініціаторами традиційно виступають Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та компанія «Виставковий Світ». Напевно не буде перебільшенням стверджувати, що ця виставка стало особливою подією у житті українських освітян та всіх, хто працює у сфері наукових та науково-технічних інновацій. Виставка – це свого роду майданчик, на якому фахівці мають можливість обмінятися досвідом і думками щодо перспективних інноваційних напрямів розвитку української освіти та представити свої рішення до нагальних проблем галузі. Зокрема, під час проведення виставка «Сучасні заклади освіти-2015» було організовано 47 науково-практичних конференцій, тематичних семінарів, круглих столів, презентацій та майстер-класів.

Форум має статус міжнародного – в чому це проявляється?

Цей статус виставка «Сучасні заклади освіти» здобула з 2010 року Розпорядженням Кабінету Міністрів України і тоді ж її було включено до переліку виставок, що проводяться в Україні. Гадаю, це зумовлено тим, що українські освітяни завжди були орієнтовані на міжнародну співпрацю і мають в цьому напрямку чимало цікавих напрацювань, про які варто говорити та активніше залучати в освітню практику. З іншого боку, нашим зарубіжним колегам безперечно цікавий український ринок освітніх послуг, отож вони охоче беруть участь у таких заходах, де, як кажуть, і себе можна показати, і український освітній досвід проаналізувати.

Отож учасників виставки було багато та з усього світу?

За даними організаторів на виставці були представлені експозиції та матеріали 750 учасників з 22 регіонів України, а також Латвії, Литви, Швейцарії, Польщі, Чехії, Франції, Великобританії, Канади, Словаччини, Естонії, США та Молдови. При цьому серед учасників були і вищи навчальні заклади, і заклади післядипломної педагогічної освіти, а ще загальноосвітні школи, гімназії, ліцеї. Звісно свої експозиції мали виробники та дистриб’ютори сучасних засобів навчання, видавництва та освітні портали.

Що представляв на виставці Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука?

Наша експозиція містила матеріали про двадцятирічну історію університету, про зміст та особливості освітнього процесу в МЕГУ, про наукову діяльність професорсько-викладацького складу та студентів нашого закладу. Особливу увагу ми приділили міжнародній співпраці, яка є пріоритетним напрямом діяльності упродовж понад двадцяти років існування університету. Найголовнішим своїм здобутком у цьому контексті колектив МЕГУ вважає спільні освітні програми із закладами-партнерами з Угорщини та Польщі, які дають можливість українській молоді здобувати справжню європейську освіту – як результат досі наші студенти отримали понад 250 дипломів європейських ВНЗ-партнерів.

За це МЕГУ і отримав золоту нагороду виставки «Сучасні заклади освіти-2015»?

У документах до цієї нагороди відзначено, що золотою медаллю наш університет нагороджується за «Інновації у розвитку міжнародної співпраці та презентацію національної освіти у світовому та європейському освітньо-науковому просторі». Організатори виставки, ухвалюючи рішення про нагороду у відповідній номінації брали до уваги цілу низку показників: участь в організації та проведенні міжнародних науково-практичних конференцій, міжнародний обмін викладачів та студентів, обсяг видавництва спільних збірників наукових праць, навчання студентів університету за кордоном, рівень співпраці з міжнародними фондами, урядовими та неурядовими представництвами тощо. Напевно, здобута нагорода яскраво доводить, що напрацювання МЕГУ тут є вагомими і загалом університет вже давно інтегрований в європейський освітній простір.



Ліцензія: АЕ 527445 від 04.11.14

Див. також:

У Рівному святкують 20-річчя МЕГУ

Студенти МЕГУ розпочинають "Студентську весну"

Волейбол: рівненська «Регіна-МЕГУ» поступилася вдома «Сєвєродончанці»





На правах реклами