Ми у Facebook
19.03.2015, 12:15

Сьогодні на Рівненщині назвуть кращу книгу

Сьогодні, 19 березня, журі конкурсу «Краща книга Рівненщини» визначить кращі видання у восьми основних номінаціях.
Офіційне ж оголошення результатів конкурсу «Краща книга Рівненщини» та нагородження переможців відбудеться 23 квітня у Всесвітній день книги та авторського права, повідомили у комунальному закладі «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради.

Ще 5 березня відбулося перше засідання журі конкурсу, до складу якого входять письменники, журналісти, бібліотекарі, видавці та громадські діячі. На розгляд членам журі було представлено 70 книг. Під час обговорення було відібрано 27 книг-претендентів на перемогу у конкурсі для подальшого ознайомлення. 19 березня журі визначить кращі видання у восьми основних номінаціях.

Обласний конкурс «Краща книга Рівненщини» заснований Рівненським обласним відділення Української бібліотечної асоціації (РОВ УБА) у 2009 році.
Основними завданнями конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів, виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді. Для організації та проведення конкурсу щорічно обирається організаційний комітет та журі, до складу яких входять відомі краяни: громадські діячі, письменники, художники, журналісти, краєзнавці.

Участь у конкурсі беруть: історико-краєзнавчі дослідження, науково-популярна, пізнавальна література, біографічні дослідження, присвячені видатним діячам науки і культури, мемуари, поетичні та прозові твори, довідкові видання місцевих авторів, що вийшли друком впродовж останніх 5-ти років.

Конкурс проходить у два етапи: перший (під час якого різними формами виявляється позитивна думка читачів про друковані видання Рівненщини) та другий (остаточне визанчення книг-переможців членами журі конкурсу).
Статті до теми:


Рівнян запрошують на благодійний концерт для підтримки воїнів АТО

Вже в березні вийде "Коран" українською





На правах реклами