Ми у Facebook
22.03.2015, 12:30

До Рівного прибула мироточива чудотворна ікона

Вчора, 21 березня, у другій половині дня до Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне прибула мироточива чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Дубинська».

З давніх часів Дубинська ікона Пресвятої Богородиці належала до сімейних святинь знаменитого роду князів Острозьких. Перша згадка про неї датується 1565 роком, коли князь Констянтин Острозький запросив до себе на ночівлю подорожніх. Серед них була незряча жінка, яка самостійно зайшла до кімнати, де була святиня і приклонившись прозріла.

Оригінал святині зник у вирі Першої світової війни, а копія попала у Чернігівську область. На прикінці ХІХ ст. , в північній частині області у містах Новгород-Сіверському, Коропі, Сосниці лютувала епідемія морової язви. Після того, як було звершено хресні ходи з Дубинською іконою, хвороба відступила, а багато людей отримали зцілення.

За свідченям священиків Михайла Болюка та Петра Потоцького, які постійно супроводжували ікону, біля неї відбувалися різноманітні зцілення від душевних і тілесних хвороб. Були зафіксовані випадки зцілення від онкологічних хвороб, хвороб голови та ін.

Дубинська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці перебуватимуть у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного (вул. Соборна, 6) до 30 березня 2015 р. В ці дні у храмі, починаючи з 07.30 год., будуть звершуватися богослужіння: літургії, молебні, акафісти.





Статті до теми:

У Рівному представники УПЦ МП щомісяця звершуватимуть нічний хресний хід

Історії зцілення від чудотворної ікони, що прибуде до Рівного

За матеріалами прес-служби Рівненськоє єпархії УПЦ КП





На правах реклами