Ми у Facebook
29.03.2015, 09:10

У Рівному спіймали київських "гастролерів", які обкрадали квартири в кількох областях

Оперативники наздогнали й затримали двох зловмисників під час скоєння чергового злочину, коли ті намагалися втекти. Квартирні злодії з Київщини проникали в помешкання громадян навіть через металеві двері.
Про злочинну діяльність групи осіб, яка обкрадала помешкання громадян, і затримання їх під час скоєння чергового злочину повідомив виконуючий начальника Рівненського МВ УМВС Василь Зелінський 27 березня на прес-конференції.

25 березня близько 11 години про крадіжку грошей, золотих виробів, ноутбука та двох мобільних телефонів із своєї квартири повідомив 30-річний рівнянин. Невідома особа, яка шляхом пошкодження замка дверей, проникла в квартиру чоловіка, вибігла з будинку з чорним поліетиленовим пакетом у руках і побігла у невідомому напрямку.

Наступного дня у міліцію звернувся ще один рівнянин, який повідомив, що з його квартири зникли два ноутбуки, МР-3 плеєр, золотий перстень та біжутерія. Невідомі проникли до його оселі, пошкодивши замок металевих дверей.

Оперативники затримали зловмисників під час скоєння чергового злочину, коли ті намагалися втекти. Їх міліціонери наздогнали та затримали.

- До помешкань рівнян зловмисники проникали шляхом пошкодження замків вхідних дверей. Вони відстежували ті квартири, у які можна було потрапити без зайвих зусиль, у дверях яких були встановлені нескладні замки, - повідомив Василь Зелінський. – Здебільшого вони виносили негроміздкі речі – це ноутбуки, золоті вироби, гроші, телефони.

Збувати їх мали за місцем проживання, тобто на Київщині. Вони винаймали разове житло або ж знаходилися у розважальних закладах.

До затримання зловмисників долучилися колеги з обласного управління, Тернопільщини та департаменту карного розшуку МВС України, адже чоловіки 27 та 30 років діяли не лише на Рівненщині, а й інших областях України.

Слідчі Рівненського МВ УМВС розслідують кримінальне провадження, відкрите за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Обоє затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання про їх арешт.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

СЗГ УМВС України в Рівненській області

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині затримали рецидивіста
Крадіжка тижня: рівнянин обікрав близько десяти будинків
Двоє злодіїв з Молдови грабували квартири у Рівному [ФОТО]





На правах реклами