Ми у Facebook
04.04.2015, 11:30

Рівне: під час візиту до міліції школяр забажав стати криміналістом

У рамках підсумкового уроку «Захист Вітчизни», вихованці одинадцятих класів Радивилівського навчально-виховного комплексу «Школа №2 – ліцей» завітали до районного відділу міліції.
Як пояснив вчитель курсу із «Захисту Вітчизни» Микола Парійчук, у травні в учнів відбудуться навчально-польові збори, на яких вони практикуватимуться з тактичної, вогневої та стройової підготовки. Тому вже зараз дільничний інспектор міліції Ігор Тимощук продемонстрував хлопцям спеціальні засоби та учбову вогнепальну зброю. Він ознайомив юних гостей із призначенням деталей пістолета Макарова, порядком поводження зі зброєю, проведення його неповного розбирання та збирання. Тільки після цього присутні мали змогу самостійно попрактикуватися.

Учні вперше в житті мали змогу познайомитися із «інструментарієм» криміналіста та відчути себе міліцейськими експертами. Володимир Швець, експерт-криміналіст районного відділу, показав юнакам, як знімати відбитки пальців із різних поверхонь.

Пам’ятаю, в мене дома була крадіжка, і ви знімали відбитки пальців з різних поверхонь, - поділився своїми враженнями 16-річний Олександр. - Мені відразу сподобалася така робота. Вважаю, що від кропіткої праці експерта залежить подальший успіх розкриття злочину. Маю надію, що і я в майбутньому буду хорошим криміналістом.

Зважаючи на те, що вихованці школи скоро опиняться перед вибором професії, помічник начальника з кадрового забезпечення, майор міліції Сергій Юрковський розповів старшокласникам про систему роботи міліцейських вишів і перспективи працевлаштування.

- Сподіваємося, що нам все ж таки вдалося зацікавити юних відвідувачів, і, можливо, дехто з них зовсім скоро захоче пов’язати своє життя саме із цією професією, - зазначив Сергій Юрковський.

Радивилівський РВ УМВС





На правах реклами