06.04.2015, 20:00
Оригінальний рецепт сирної паски без випічки
Великдень не за горами, а тому дуже скоро господині будуть готувати головну страву цьго свята - паску. Для того, аби вразити гостей, ви можете скористатися оригінальним рецептом сирної паски від нашої читачки.
Приготування паски на Великдень - давня традиція українців. Так, останнім часом, окрім традиційних рецептів святого хліба, з’являються і більш оригінальні. Наша читачки Світлана поділилася своїм рецептом сирної паски без випічки:
Для приготування такої сирної паски з курагою нам знадобиться:
Сир - 1 кг
Цукор - 1 склянка
Вершкове масло - 100 г
Сметана - 100 г
Вершки - 100 мл
Мед - 3 ст. ложки
Жовтки - 4 шт.
Цедра 1 лимона
Ванільний цукор - 1,5 ст. ложки
Курага - 150 г
Коньяк - 2 ст. ложки
Приготування:
Для такої паски потрібно купити жирний сир. Краще на ринку або приготувати свій домашній. Сир потрібно добре відтиснути і дати стекти сироватці.
Вершки повинні бути жирністю не менше 20%, а сметана краще - 30%, але не менше 20%.
Лимон вимити і очистити цедру. Нарізати дрібними смужками або натерти на тертці.
Курагу промити, обсушити і замочити в коньяку на кілька хвилин. Можна і в ромі або в лікері. Потім нарізати дрібними кубиками або смужками.
Сир протерти через дрібне сито. Вершкове масло розтопити.
До протертого сиру додати курагу і лимонну цедру.
У каструльці змішати вершки, мед, жовтки (2 штуки), ванільний цукор, поставити на водяну баню і проварити 3-4 хвилини.
В окремому посуді розтерти жовтки, що з цукром, додати розтоплене вершкове масло, сметану. Все добре збити.
До підготовленого сиру додати яєчно-медову суміш, добре перемішати.
Підготувати форму, куди будете укладати сирну масу. Марлю змочіть водою, відіжміть і вистеліть нею всю форму. Укладаєте сирну масу ложкою, добре утрамбовуючи кожну порцію.
Коли форма буде заповнена, кінці марлі загорніть, зверху форму притисніть вантажем і залиште на добу в холодильнику.
Готову паску з сиру з курагою обережно витягніть з форми на блюдо або пласку тарілку. Прикрасити паску з сиру з курагою можна курагою, яка залишилась, родзинками, кольоровим мармеладом, лимонними дольками, тонко нарізаними апельсинами чи ківі.
Можна приготувати крем, яким полити зверху сирну паску і прикрасити збитими вершками.
Більше ідей до свята шукайте тут
Статті до теми:
Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Смачні та оригінальні страви з сушених грибів [ВІДЕО]
Як правильно приготувати смачне мигдальне печиво - макаруни [ВІДЕО]
Для приготування такої сирної паски з курагою нам знадобиться:
Сир - 1 кг
Цукор - 1 склянка
Вершкове масло - 100 г
Сметана - 100 г
Вершки - 100 мл
Мед - 3 ст. ложки
Жовтки - 4 шт.
Цедра 1 лимона
Ванільний цукор - 1,5 ст. ложки
Курага - 150 г
Коньяк - 2 ст. ложки
Приготування:
Для такої паски потрібно купити жирний сир. Краще на ринку або приготувати свій домашній. Сир потрібно добре відтиснути і дати стекти сироватці.
Вершки повинні бути жирністю не менше 20%, а сметана краще - 30%, але не менше 20%.
Лимон вимити і очистити цедру. Нарізати дрібними смужками або натерти на тертці.
Курагу промити, обсушити і замочити в коньяку на кілька хвилин. Можна і в ромі або в лікері. Потім нарізати дрібними кубиками або смужками.
Сир протерти через дрібне сито. Вершкове масло розтопити.
До протертого сиру додати курагу і лимонну цедру.
У каструльці змішати вершки, мед, жовтки (2 штуки), ванільний цукор, поставити на водяну баню і проварити 3-4 хвилини.
В окремому посуді розтерти жовтки, що з цукром, додати розтоплене вершкове масло, сметану. Все добре збити.
До підготовленого сиру додати яєчно-медову суміш, добре перемішати.
Підготувати форму, куди будете укладати сирну масу. Марлю змочіть водою, відіжміть і вистеліть нею всю форму. Укладаєте сирну масу ложкою, добре утрамбовуючи кожну порцію.
Коли форма буде заповнена, кінці марлі загорніть, зверху форму притисніть вантажем і залиште на добу в холодильнику.
Готову паску з сиру з курагою обережно витягніть з форми на блюдо або пласку тарілку. Прикрасити паску з сиру з курагою можна курагою, яка залишилась, родзинками, кольоровим мармеладом, лимонними дольками, тонко нарізаними апельсинами чи ківі.
Можна приготувати крем, яким полити зверху сирну паску і прикрасити збитими вершками.
Більше ідей до свята шукайте тут
Статті до теми:
Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Смачні та оригінальні страви з сушених грибів [ВІДЕО]
Як правильно приготувати смачне мигдальне печиво - макаруни [ВІДЕО]
Категорія: Новини > Життя
Автор: Тетяна КузьмичПереглядів: 10027Інші статті рубрики:
Аварія у Дніпрі: подробиці ДТП, яка забрала життя 10-річної дівчинки
Поліція затримала водія, який вчинив смертельне ДТП у Дніпрі.
переглядів: 310
Церковний календар на грудень 2024: що святкуватимуть українці
Останній місяць року багатий на святаи та важливі дати. У церковному календарі на грудень іц Різдво, і Миколи, і річниця проведення Об’єднавчого Собору.
переглядів: 292
Що треба знати про реформу МСЕК
Статус інвалідності до дати наступного оцінювання є чинним.
переглядів: 496
У Рівному відбудеться фестиваль "ВареничОК"
Сьогодні, 30 листопада, у Парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка з 12:00 до 19:00 пройде фестиваль "ВареничОК".
переглядів: 453
На Рівненщині попрощалися із чотирма загиблими захисниками
Рівненщина попрощалася із загиблими Воїнами Василем Федчуком із Гощанщини, Андрієм Калушем із Дядьковицької громади, Олександром Панасюком із Сарненщини та Віктором Сиротчуком із Вараської ТГ.
переглядів: 514