Ми у Facebook
07.04.2015, 08:45

На Рівненщині викрили незаконну діяльність телерадіокомпанії

На Рівненщині правоохоронці викрили несанкціоновану роботу телерадіокомпанії, яка понад 10 років здійснювала свою діяльність на території Рівненського району.
За фактом незаконної ретрансляції супутникових телевізійних каналів, захист яких забезпечується системою умовного доступу, було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України, повідомляє СЗГ УМВС України в Рівненській області.

У рамках досудового розслідування під час санкціонованих обшуків у приміщеннях підприємства, знайшли комп’ютерне та серверне обладнання, що використовувалось для здійснення протиправної ретрансляції телеканалів, технічна та бухгалтерська документація, договори з абонентами.
Обшуки проводилися на території смт Квасилів, за місцем встановлення технічного обладнання, та за місцем фактичного місцезнаходження підприємства у Рівному.

Ця телерадіокомпанія понад десять років здійснювала свою діяльність на території Рівненського району та забезпечувала абонентам можливість перегляду майже 60 каналів кабельного телебачення. Ретрансляція телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2» та надання доступу до їх перегляду абонентами мережі здійснювалась без укладання відповідного договору з правовласником.

Винним особам загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією вилученого обладнання.

У діях посадових осіб телерадіокомпанії-порушника також вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України, оскільки випадки несанкціонованого розповсюдження телевізійних каналів завдають значних матеріальних збитків правовласникам.

Статті до теми:


Рівненщина: засуджено чиновника РДА за хабар


Рівненщина: викладачу винесли вирок за хабар в 1 тисячу доларів





На правах реклами