Ми у Facebook
10.04.2015, 17:15

Рівненські енергетики допомагають з електропостачанням у віддалених куточках області

Через погодні негаразди часто населені пункти залишаються без постачання електроенергії, особливо від цього страждають віддалені куточки районів.
Працівники ПАТ «Рівнеобленерго» щодня виконують таку непомітну, але важливу та потрібну справу. Незважаючи на складний час в країні, за минулий рік в області вдалося провести реконструкцію 100 км. ліній електропередач. Тут потрібно зауважити, що реконструкція - дуже клопіткий та трудомісткий процес, який передбачає повну заміну старих та пошкоджених ліній електропередач новими. А ще вдалось виконати капітальних ремонтів більше 1000 км ліній.

Цього року в Рівнеобленерго запланували не відставати від минолурічних показників і виконати норму в повному обсязі по всій області. Вже з початку цього року виконано 20 км. реконструкцій. Найбільше таких робіт заплановано у Дубенському, Млинівському та Гощанському районах.

У Гощанському районі частину реконструкційних робіт вже проведено і на прикладі можна оцінити роботу Рівнеобленерго.
Про важливість ремонту ліній електропередач розповідає голова Гощанської райради Олександр Ткачук:

- Можу з впевненістю сказати, що електроенергія дуже важливий елемент у будь-якому господарстві і без неї сьогодні ніяк не обійтися. Навіть елементарно інтернет, який сьогодні є у кожній оселі, теж від неї залежить. Тому вчасний ремонт та запобігання аварій є важливим для забезпечення комфортного проживання населення. Хочу зауважити, що зараз найбільшими проблемами в забезпеченні електропостачання є гілки та садки. Часто гілля може призвести до обриву ліній та серйозних наслідків, адже через один обрив без електропостачання може залишитися весь населений пункт.



Працівникам Рівнеобленерго часто доводиться працювати у віддалених та важкодоступних місцевостях. Населені пункти, які знаходяться далеко від районного центру особливо потребують вчасного втручання та реконструкції ліній електропередач. Адже часто в зимові періоди до таких сіл важко дістатися у разі аварій чи поломок. Прикладом віддаленого села є с. Вовкушів Гощанського району. Лінії тут були поставлені ще в кінці 60-х років, опори потребували термінової заміни, адже постійні поломки траплялися навіть при невеликому вітрі.

Інколи, бувало таке, що за день по 2-3 рази відключалося світло. Через це місцеві жителі терпіли постійні незручності. Тепер в с. Вовкушів проведено повну реконструкцію і за всю зиму не було жодного аварійного відключення електроенергії.

Сільський голова Остапчук Андрій демонструє найтяжчу для ремонту ділянку, на якій недавно встановили нові опори:

-Тут знаходиться водойма і постійно затоплювало частину берега. Через це поросли «джунглі»: багато дерев та кущів, але незважаючи на те, що добратися сюди було майже неможливо працівники РЕМ все таки змогли навіть тут замінити опори, за що мешканці села їм дуже вдячні.



Крім нових опор в селі з’явилися і три нові підстанції, які забезпечуватимуть місцевим жителям якісну постачу електроенергії.



Більше фото

Читати також:

Телефони диспетчера "Рівнеобленерго"

Україні доведеться купувати електрику у Росії, - міністр енергетики

22 грудня — День енергетика України





На правах реклами